20/10/2013

ppp&p

 
 
 
 



 
today’s menu 
 ppp&p = puffed pot pie & potatoes
 


 
Guinness Stew
 
1 kg stewing beef,cut into cubes
marinated overnight in milk+crushed garlic+bay leaves solution
drain the beef from the marinade,
pat dry with kitchen paper and toss in seasoned flour
(2 tablespoons flour+salt+pepper+thyme)
until evenly coated
 shake off any excess flour
fry the beef in oliveoil+butter combination,per batches about 5 minutes per batch,
until it is a rich golden brown all over
remove the meat with a slotted spoon to a plate and set aside
lower the heat to medium
and now fry chopped onions (2),sliced or cubed carrots (1),
and smashed garlic (2 cloves)
in the casserole for 12 minutes,stirring occasionally
spoon in the tomato purée (2 tablespoons) and cook for 2 minutes
add 1/3 lt (=1,5 cups) Guinness (brown ale),1/3 lt beef stock,
1 tablespoon wine vinegar,bay leaves,thyme and the beef
bring to the boil
cover with a lid and cook in the oven,preheated to 150 C for 2 hours,
then add 1 tablespoon of brown sugar and 2 cups of green peas
and continue cooking for another 15 minutes
scatter chopped parsley,a handful,over the top
you can simply eat the Guinness beef stew as it is,or
leave to cool and freeze for cold winter nights,or
make an Irish pot pie out of it !
Guinness yields a really tender piece of meat
that can be pulled apart with two spoons...
 

 
 
Now the “Puffing” bit ;) 
 
preheat the oven to 190 C
roll out the puff pastry
and cut disks measured to the size of your casseroles you’re going to use
fill the dishes with the stew
and brush the edges of the casseroles with egg wash
(1 egg whisked with one tablespoon of water)..
top each dish with a pastry disc
 press edges to seal
top with 1 teaspoon of grated Swiss cheese and layer another pastry disc
brush the tops of the pies with egg wash
pop the pot pies in the oven for 30 minutes
until the pastry turns golden and crispy
  after removing the pot pies from the oven,
let them rest for 15-20 minutes before serving,
allowing the stew to cool a little
 
 


 
Et Yahni
 
1 kg kuşbaşı dana puli kuşbaşı kesilmiş,ve geceden
süt+ezilmiş sarımsak+defne yapraklı marinada yatırılmış
etleri marine karışımdan alıp,süzün,kurulayın ve
2 kaşık un+tuz+biber+ kekik karışımına bulayın
silkeledikten sonra,üç-dört parti halinde,
zeytinyağ ve tereyağ karışımlı tavada 5 er dakika kızartın
eti bir kenara alıp,orta ateşte ve aynı tavada
2 kıyılmış soğanı,ince dilimlenmiş 1 havuç ve 2 diş ezilmiş sarımsağı
arada karıştırarak,yaklaşık 12 dakika pişirin
2 kaşık domates püresi ekleyerek pişirmeye 2 dakika devam edin
artık 1/3 lt (yaklaşık 1,5 cups) Guinness (koyu bira),1/3 lt et suyu,1 kaşık şarap sirkesi,
defne yaprağı,kekik ve etleri ekleme zamanı…
kaynar kaynamaz,döküm tencerenizin kapağını kapalı olarak
önceden 150 C ısıtılmış fırına koyabilirsiniz…
2 saat pişecek
süre sonunda 1 kaşık esmer şeker ve 2 cup bezelye ekleyin,
ve 15 dakika daha pişirin
taze kıyılmış maydanoz serpiştirin
hemen sunuma,ya da
soğutulup,dondurularak soğuk kış geceleri için saklanabilir,veya
İrlanda pubları usulü,güveçte tart yapabilirsiniz…
Biranın katkısını,tatmadan önce bile,
etinizin çatalla dağaldığını gördüğünüz zaman anlayacaksınız...
 





Pub usulü tartlar için; 
 
önce fırını 190 C ısıtın
bu arada milföy hamurunuzu açıp,
 kullanacağınız fırın kaplarının üstünü kapatacak ölçülerde diskler halinde kesin…
kapları et yahni ile doldurun
kabın üst kenarlarını (1 yumurta+1 kaşık su) karışımı ile ıslatın
ve üstlerini kesmiş olduğunuz milföy hamuru ile kapatın
pişirme sırasında toplanmasını önlemek için,
kenarlarını kaba yapıştıracak şekilde bastırın
birer çaykaşık rende gravyer peyniri ve üstüne tekrar bir milföy disk koyabilirsiniz
üstlerine yumurtalı su karışımından sürüp
kızgın fırında 30 dakika kabarana ve kızarana dek pişirin…
fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika dinlendirin ve öyle sofraya getirin…
  



 
“no-fry” fries :
 
cut your potatoes in length-wise slices and
soak them in sugar solution (1/3 cup sugar to 2cups water)
 for 10-15 minutes before drying it and cooking…
...gives extra crispy texture ;)
drain,pat dry,toss with the olive oil,coarse sea salt,fresh black pepper
and red pepper flakes
spread out on your baking tray lined with parchment paper
bake for 40 minutes in 200 C until golden and crispy
remove from the oven and top off with fresh parsley and grated Parmesan cheese

 
 


 
Fırında kızartılmış patatesler:
 
Patatesleri parmak kalınlığında uzunlamasına kesin,
şekerli suda 10-15 dakika bekletin
(1/3 cup şeker+2 cup su)
sudan çıkartıp,kurulayıp,
zeytinyağı,kalın deniz tuzu,taze öğütülmüş kara biber
ve kırmızı pul biber ile tatlandırın
fırın tepsinize yağlı kağıt döşeyip,patatesleri tepsiye yayın
200 C ısıtılmış fırında 40 dakika kızarana dek pişirin
fırından çıkardıktan sonra taze kıyılmış maydanoz
 ve rende parmesan peyniri serpiştiriiiiiip
servis tabağına alın!
 



 
Welcome to the pub !
 


Pub’a buyrun !


2 comments:

  1. Gül, o küçük kalpleri yerim yerim ama nasıl? Kıyamam.
    Bir sefer tavuğu bira ile fırınlamıştım harika oluyor ete de mutlaka yakışır.
    Listeye alınmıştır yemek kraliçesi, ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  2. afiyetler olsun Sare'cim... tşk.ler :)))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...