started making my
quiche crust
with this
following combination
for a tastier and
healthier result
150 gms
wholewheat flour
25 gms flour
25 gms oat flakes
100 gms butter
1 egg yolk
5-6 tablespoons cold
water
1 tablespoon rosemary
1 tablespoon poppy
seeds
(For a sweet
version:
omit rosemary and oat flakes,
add 1 tablespoon
brown sugar+
half spoonful of lemon rind+
20 gms of almond meal)
half spoonful of lemon rind+
20 gms of almond meal)
I prebaked the
crust at 170 C for 25 minutes...
Add this “green
filling ” when cold:
asparagus+fava
beans+green peas (all preboiled)
leeks+scallions
(sauteed in oliveoil)
egg mix (2 eggs+1/2
cup milk+1/2 cup cream+nutmeg+salt+pepper)
goat cheese
and gruyer for
topping!
into the oven
again at 170 C for 40 minutes...
artık tuzlu tart hamurumu bu kombinasyon ile yapıyorum
hem daha lezzetli hem de sağlıklı
150 gm tam buğday
unu
25 gm un
25 gm yulaf
ezmesi
100 gm tereyağ
1 yumurta sarısı
5-6 kaşık soğuk
su
1 kaşık biberiye
1 kaşık haşhaş
tohumu
(tatlı versiyon
için:
biberiye ve yulaf
ezmesi yerine,
1 kaşık esmer
şeker+
yarım kaşık limon kabuğu rendesi+
yarım kaşık limon kabuğu rendesi+
20 gm öğütülmüş
çiğ badem ekleyin)
hamuru boş olarak
170 C de 25 dakika ön pişirme yapıyorum...
soğuyunca,şu
“yeşil iç dolguyu” döküp
doğruuuuuuuu
fırına...
bu sefer 170 C de
40 dakika...
dolgu için:
kuşkonmaz+taze
iç bakla+bezelye (önceden az haşlanmış)
pırasa+yeşil taze
soğan (zeytinyağda hafif sotelenmiş)
yumurtalı karışım
(2 yumurta+1/2 cup süt+1/2 cup krema+muskat+tuz+karabiber)
taze keçi peyniri
ve üstüne gravyer
rendesi!
No comments:
Post a Comment