12/07/2013

tarifsiz lezzet...





 
 
everybody has his/her own method of making "börek"

all you need is our thin sheets of dough / 3 "yufka" (not phyllo however)
1-2 eggs
5-6 tablespoons of oliveoil + butter
1 cup milk
and your main ingredient of filling :
cheese,spinach,minced meat,potatoes,zucchini,...whatever!
(flavored with seasonings and pre-cooked or prepared in their own way)
layer them in your baking pan,wetting with egg,milk,oliveoil solution and
your stuffing ingredient...
into the oven at 200 C for 30 minutes...



 

 
herkesin kendine has bir börek tarifi vardır

yeter ki ince yufkamız
yumurta
zeytinyağ ve tereyağ
sütümüz
elimizin altında olsun!!
bir de esas iç malzememiz ... peynir,ıspanak,kıyma,patates,kabak... ne istersen!
(tabii ki zenginleştirecek tatlar eklenip,ön pişirme ya da ön hazırlık yapılarak)
fırın kabımıza dizerek,aralara sütlü karışım ve malzemeler...
sonra fırına...
yarım saatte sofrada...
 
 
 




Ramazan sofralarımızın baş tacı !




4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...