28/06/2013

veggie combo...

 
 
 
 
 
What I like about noodle recipes is that
you can create endless combinations of ingredients
 according to your taste and here is my compositon of today J
 
 
 
 marrows,cut in length
carrots,cut in length
scallions,chopped
mushrooms,cleaned and chopped (various kinds)
green peppers,cut in length
garlic,smashed
soybean sprouts
fresh ginger,sliced 
all sauteed with olive oil...
seasoned with salt-pepper,oyster-soya and chili sauce
mixed with fresh udon noodles,boiled in chicken broth for 2 minutes
decorated with fresh coriander and toasted sesame seeds




 
noodle tariflerini severim,çok karışık olmadığı sürece...
aynı bizim börek tariflerimizdeki yaratıcı kompozisyonlar gibi,
sayısız kombinasyonlar üretilebilir...
mesela benimkisi şöyle :
 
 
kabaklar,havuçlar,yeşilbiberler ince uzun doğrandı
yeşilsoğanlar,shitake ve istiridye mantarları irice...
ezilmiş sarımsak,dilim taze zencefil,biraz soya filizi
hepsi zeytinyağında sotelendi
oyster sos-soya sos-chili sos ve tuz,biber ile tatlandırıldı
tavuk suyunda 2 dakika kaynayan udon noodle’larla karıştırılıp,
taze kişniş ve kavrulmuş susam ile süslendi...
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...