26/06/2013

red currant mini cakes






red currant mini cakes or
so called " financiers aux groseilles"



frenk üzümlü mekik (şekilleri olmasa da tatları öyle!)



 
8 cakes

125 gms powdered sugar + 40 gm flour + 65 gm grounded almonds
 + pinch of salt + pinch of baking powder,
whisk all...
whisk together 3 egg whites,but do not beat them,
and then whisk them together with the dry mixed ingredients untill smooth,
but again don’t beat it!...
stir in 90 gms of melted butter (cooled down) until it’s incorporated...
fill your silicon moulds (buttered muffin cups) with the dough
and put a handful of redcurrants on top…
bake them for 5 minutes at preheated oven ,180 C ,
 then turn down the heat to 160 C and bake for another 20 minutes until golden brown…
turn off and wait for another 5 minutes
and take them out of the oven and let them cool…





 
8 adet çıktı bu tariften!
 

125 gm pudra şekeri + 40 gm un + 65 gm badem tozu
+ azcık tuz  + azcık baking powder   ...
 tüm bu kuru malzemeyi karıştırdım...
3 yumurta akını çatal ile hafif köpürene dek çırpıp,kuru karışıma ekledim...
 yine çatal ile pürüzsüz olana dek karıştırıp,
içine 90 gm  erimiş (ılık hatta soğumaya yakın) tereyağı ekledim...
 akışkan bir kıvam olucak... 
 silikon muffin kaplara doldurup (ya da yağlanmış kalıplar)
üstüne birer avuç frenk üzümü koydum.
Önce 180 derecede 5 dak.,sonrasında 160 derece ile 20 dak. piştiler...
kapatınca da 5 dak. fırında tutup sonra soğutmak üzere dışarı çıkardım.... 


 

 
let's see what we get :


sonucu görelim :







4 comments:

  1. pek severim kendilerini yetistirmissin benimkiler daha olmadi oyle sogukki bu sene burasi. cok begendim fotograflarini yine Gul'cum .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tşk.ler Bestecim... geçen sene daha iyi ürün aldık,bu sene az!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...