02/05/2013

party food...

 
 
 




 
 
guaranteed to please the entire family
perfect for a picnic or a party night
fun and quick to make
a truly finger-licking food
with a flavorful,crunchy crust
and amazingly tender and juicy inside…
(recipe from Arda !)
Add this recipe to your “must-try” list!
 
 
tüm aile fertlerini mutlu edecek,
parti akşamlarınızı ya da piknik buluşmalarınızı süsleyecek,
yapması basit,hızlı,ve hatta eğlenceli,
parmakları da yanlışlıkla yedirten,
ısırırken çıtır çıtır gevrek ve bir o kadar da
yumuşak,sulu sulu lezzette bir tarif…
(Arda'dan ! )
hemen “yapılacaklar”ınıza eklenmeli!
 
 
 crispy oven-baked drumsticks
 
10 chicken drumsticks
(marinated in soda water for 1-2 hours before baking)
4 eggs (beaten)
1,5 cup flour
and  crunchy coating
  (1,5 cup corn flakes and
12 grissini crushed in blender
and flavoured with
1 coffeespoonful each of
your favorite dried herbs and seeds,
-I used thyme,mint,ground coriander,ground mustard seeds-
and 1 teaspoonful each of
your favorite spices,
-I used cumin,ginger,cinnamon,chili pepper,
ground black pepper-
and salt)
you may switch cheese crackers with grissini or
add finely grated parmesan and reduce salt…
 
 
Preheat oven to 180°C.
dry your drumsticks grasping with paper towels,season with salt
have your three mixes ready:
one shallow bowl full of flour
one bowl with your beaten eggs
one shallow bowl full of coating mix
coat your drumsticks one at a time,
first with flour,then with egg mix,and lastly with the coating mix
place them on a grill tray and then into the oven…
make sure to place another oven tray, full of water in the base level of  your oven
bake for 45 minutes until crisp and golden 
 







çıtır çıtır butlar 
 
10 tavuk baget
(öncesinde 1-2 saat madensuyuna yatırdım)
4 yumurta (çırpılmış)
1,5 cup un
veee çıtır üst kaplama için
(1,5 cup corn flakes ile
12 adet grissini beraber blender’da kırılıp,
1 dolu kahve kaşığı arzu ettiğiniz kuru ot ve tohumlarla,
-ben kekik,nane,kişniş ve hardal tohumu toz halde koydum-
Ve 1 dolu çay kaşığı arzu ettiğiniz baharatlarla,
-ben kimyon,zencefil,tarçın,kırmızı tatlı toz biber,
acı pul biber,karabiber koydum-
ve tuz ile tatlandırın)
grissini yerine peynir aromalı krakerler kullanılabilir,
ya da ince rende parmesan peyniri eklenebilir,tuz miktarı azaltılabilir…
 





 
  fırını 180 C ısıtın
bagetleri havlu kağıt ile kurulayın,hafif tuzlayın
üç harcınızı hazırlayın
bir sığ kapta un
bir kapta çırpılmış yumurtalarınız
bir sığ kapta kaplama karışımı
bagetleri tek tek önce una, sonra yumurtaya
 ve en sonda baharatlı karışıma bulayın
fırın telinizin üzerine dizin ve doğru fırına…
bu esnada fırının en alt rafında su ile doldurulmuş fırın tepsinizi koyun
45 dakikada çıtır çıtır kızaracaklar…
 
 
ve sona yaklaşılıyorrrrr
 
 
 
 
 
 
 


2 comments:

  1. Sizden cesaret alıp geçenlerde denedim bu tarifi ben de. Gerçekten yemeye doyum olmuyor. Çıtır çıtır ve çok lezzetliydi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hem de kızartmadan,daha sağlıklı ve midevi diyelim :)))
      afiyetler olsun... partilere devam...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...