02/04/2013

"fit"meal...

here is my healthy ,
delicious,
nutritious
breakfast




oatmeal with cherries
Done with steel cut oats which gives a very creamy texture.
Toasted in a skillet with a tablespoon of butter for 2 minutes,before
simmering in coconut milk (or milk) and water mix for 20-25 minutes…
Added ¼ teaspoon of salt,juice and zest of one orange…
and served with this cherry sauce+toasted almonds…
(I use 3 cups water and 1 cup milk mix for 1 cup oats)

 

Cherry Sauce
2 cups frozen cherries + 2-4 tablespoons honey (or maple syrup)
+ stick of cinnamon + 1 tablespoon cornstarch + 3 tablespoons water…
 all in a saucepan and bring to boil ,for 4-5 minutes till the sauce thickens…


işte en "fit" kahvaltım :
vişne soslu yulaf lapası 
özelliği yulaf tanelerini blender'da 3-4 dakika çekip,kullanıyorum,
çok daha kremamsı bir kıvam çıkıyor ortaya...
bir de süt (istenirse hindistancevizi sütü) ve su karışımında kaynatmadan evvel,
tavada tereyağında kavuruyorum 2 dakika...
20-25 dakika sonra hazır...
(1 cup yulaf için 1 cup süt+3 cup su karışımı yeterli)
biraz tuz,portakal kabuğu rendesi ve suyu ilavesiyle,ılımaya bırakıp...
vişne sosum ve kavrulmuş file bademlerimle masada beni bekliyor...
vişneli sos mu?!
dondurulmuş ayıklanmış vişneyi kendi suyunda
+bal+tarçın çubuğu+mısır nişastası ilavesiyle 4-5 dakika kaynattım,oldu!



you can also try a "brulée" variation !
with fresh fruit and sugar at the bottom,
then the oatmeal layer,
and some sugar on top,
grill for 4-5 minutes in the oven ...


sıkıldınız ?! "brulée" sini bi deneyin...
altta az şeker ile taze meyve,
sonra hazırladığınız yulaf,
en üstte biraz toz şeker,
fırında grill modunda 4-5 dakika ...





No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...