Give it a try...
mix in your steaks with this delicious sauce and make a sandwich...
mix in your steaks with this delicious sauce and make a sandwich...
My steaks are previously scrubbed with salt,pepper,oliveoil and thyme,
then medium- cooked in iron skillet ...
then medium- cooked in iron skillet ...
My sauce :
minced parsley+thinly sliced fresh chili peppers+garlic pureé+olive oil
+salt+ground black pepper+lemon rind and juice
(also try this: switch lemon juice with balsamic vinegar,parsley with fresh coriander and
grated fresh ginger and add roasted bell peppers...)
minced parsley+thinly sliced fresh chili peppers+garlic pureé+olive oil
+salt+ground black pepper+lemon rind and juice
(also try this: switch lemon juice with balsamic vinegar,parsley with fresh coriander and
grated fresh ginger and add roasted bell peppers...)
Once my steaks are cooked ,
I placed them in this sauce and let them stand for 2-3 minutes...
then sliced them slantwise and coated them well with this sauce...
in the mean time ,I toasted some slices of bread,
rubbed with some garlic cloves and placed them under my meat slices
and have them soak all the juices (sauce+meat)...
I placed them in this sauce and let them stand for 2-3 minutes...
then sliced them slantwise and coated them well with this sauce...
in the mean time ,I toasted some slices of bread,
rubbed with some garlic cloves and placed them under my meat slices
and have them soak all the juices (sauce+meat)...
And lastly the sandwich : bread slices+rocket leaves+meat slices...
Bir sefer de steak’inizi böyle deneyin !
Etleri , tuz-biber-zyağ-kekik ile ovarak
sıcak döküm tavada her iki yüzünü üçer dak pişirdim...
sıcak döküm tavada her iki yüzünü üçer dak pişirdim...
Bu arada tahtamda şu karışımı hazırladım :
ince kıyılmış maydanoz +ince doğranmış taze chili biber + dövülmüş sarımsak
+ sızma z.yağ + tuz + karabiber + limon kabuğu rendesi + limon suyu
( keyfe göre limon yerine balsamic,maydanoz yerine kişniş ve zencefil rendesi,
kimi zaman ince doğranmış köz kırmızı biber de katılabilir )
ince kıyılmış maydanoz +ince doğranmış taze chili biber + dövülmüş sarımsak
+ sızma z.yağ + tuz + karabiber + limon kabuğu rendesi + limon suyu
( keyfe göre limon yerine balsamic,maydanoz yerine kişniş ve zencefil rendesi,
kimi zaman ince doğranmış köz kırmızı biber de katılabilir )
Pişen etimi tavadan alır almaz tahtamın üstünde
bu sosa bulayıp diğer tarafını çevirip 2-3 dak dinlendirdim...
etleri hafif verev keserek dilimleri de bu sosa iyice buladım.
Bu arada ızgarada kızartılmış ve sarımsaklanmış sıcak ekmeklerime de
bu etin suyu ile harmanlanan sosu çektirdim... yumm yumm....
bu sosa bulayıp diğer tarafını çevirip 2-3 dak dinlendirdim...
etleri hafif verev keserek dilimleri de bu sosa iyice buladım.
Bu arada ızgarada kızartılmış ve sarımsaklanmış sıcak ekmeklerime de
bu etin suyu ile harmanlanan sosu çektirdim... yumm yumm....
Gelelim toparlamaya, ekmekler + roka (ya da su teresi) + et dilimleri ...
Etsever olarak çok bayıldımm..ellerinize sağlık..Sosunuzu hemen deneyeceğim..sevgiler..
ReplyDelete:))) sanırım tam ağzınıza layık olacak :D ... sevgiler
Deleteharika elinize sağlık...
ReplyDeleteçok tşk.ler...
Deleteharika gözüküyor...
ReplyDelete