a cup espresso coffee (forte!)
2-3 spoons of brandy
thin slices of strawberries
3 eggs (separated)
100 gms of sugar
1 teaspoon of vanilla extract
250 gms of mascarpone cheese
100 mls cream
Ladyfingers
Whisk the yolks and sugar for 10 minutes,
Add vanilla and mascarpone beating well
into the mixture…
Whisk the egg whites separately till soft
peaks form and then add to the cheese mixture,
folding carefully without losing its foamy texture…
folding carefully without losing its foamy texture…
And lastly add the whipped cream…
and we will use this creamy mixture in layering our ladyfingers…
and we will use this creamy mixture in layering our ladyfingers…
Stir coffee with brandy and dip the
ladyfingers into this “alcoholic coffee” :S
And place them in your serving dish...
Layer with slices of strawberries and
then with the creamy mix
Then another layer of soaked ladyfingers
and cream…
Place in the fridge and best served after
one or two days…
to serve,dust with cacao,garnish with bluberries,strawberries... whatever!
1 bardak demlenmiş espresso kahvesi
2-3 kaşık konyak
dilimlenmiş çilek
3 yumurta sarıları ve akları ayrılmış
100 gm tozşeker
1 çay kaşık vanilya ekstresi
250 gm mascarpone peyniri
100 ml krema
savayer bisküvisi
Yumurta sarılarını şeker ile 8-10 dakika çırpıcı ile çırpıyoruz,
ve sonra vanilya ekstresini ve mascarpone peynirini ekleyerek
karıştırmaya devam ediyoruz.
Akları ayrı bir kapta katı kar kıvamında çırpıp,
söndürmeden diğer karışımla birleştiriyoruz
ve son olarak da çırpılmış kremayı ilave ediyoruz…
Bu kremalı karışımı katları oluşturmakta kullanacağız…
ve sonra vanilya ekstresini ve mascarpone peynirini ekleyerek
karıştırmaya devam ediyoruz.
Akları ayrı bir kapta katı kar kıvamında çırpıp,
söndürmeden diğer karışımla birleştiriyoruz
ve son olarak da çırpılmış kremayı ilave ediyoruz…
Bu kremalı karışımı katları oluşturmakta kullanacağız…
Kahveyle,konyağı karıştırıyoruz
ve savayer bisküvileri bu karışıma bandırarak servis kabımıza diziyoruz,
üstüne dilimlenmiş çilekler ve hazırlamış olduğumuz kremalı karışım…
ve savayer bisküvileri bu karışıma bandırarak servis kabımıza diziyoruz,
üstüne dilimlenmiş çilekler ve hazırlamış olduğumuz kremalı karışım…
Sonra tekrar bir kat daha ıslanmış bisküvi ve krema katı…
Bu halde bir,birbuçuk gün buzdolabında beklerse şahane olur…
Sunum için üstüne kakao,yabanmersini,çilek,…size kalmış!
klasik tiramisu tarifimi Matcha green tea ile kombinleyince bu leziz ve antioksidan tatlı çıktı ortaya : Matchamisu! |
Nefis görünüyor. Matcha green tea yi merak ediyorum doğrusu, aromalı birşey olsa gerek.
ReplyDeleteEllerinize sağlık.
doğrudur,yoğun aromalı... ve tabii extrasüper antioxidant;) açıkçası matcha içtikten sonra,"aaa green tea'nin tadı buymuş" diyosun ve diil sallama,yaprak yeşil çayların bile ötesinde bir aroması var! zaten cookielerde vs. az miktarda kullanmak lazım,ben bir keresinde abartmışım,nerdeyse acımtrak bir aroma kendini göstermişti! artık dikkat ediyorum,zaten diğer çeşitlere nazaran servet niteliğinde ;)))
ReplyDeleteit looks so delicious! I'd like a spoon!
ReplyDeletehii my Dear,and be my guest ;)))
ReplyDelete