stollen
hope this post gets you into the Christmas mood for baking!
and gifting!
artık mutfağımızda da yılbaşı hazırlıkları yapma vakti!
yemek için... ikrâm için...
500 gms flour
1 sachet baking powder
160 gms sugar
1 teaspoon of vanilla extract
pinch of salt
5-6 drops,each,of almond extract,rum extract,lemon extract
1/2 teaspoon cardamom
1/2 teaspoon nutmeg
2 eggs
175 gms butter , cut into pieces
250 gms of strained yogurt
250 gms of raisins and currants (soaked in congac)
150 gms almonds (ground or cut in pieces)
50 gms candied lemon and/or orange
for topping:
60 gms butter,melted
50 gms icing sugar
Mix the flour and baking powder together.
Add into the flour mixture all ingredients to form a dough.
you may add flour,if needed
divide the dough in two pieces and form loafs
bake at 175 C for 55 minutes
as soon as you get them out of your oven,
pierce all over with a wooden needle,
pierce all over with a wooden needle,
brush with melted butter and dust with icing sugar heavily!!
500 gm un
1 paket kabartma tozu
160 gm tozşeker
1 paket vanilya şekeri
az tuz
5-6'şar damla acıbadem,limon ve rom aroması
1/2 çaykaşık kakule
1/2 çaykaşık muskat
2 yumurta
175 gm tereyağ (ufak parçalar halinde)
250 gm süzme yoğurt
250 gm kuru üzüm ve kuşüzümü (konyakda ıslatılmış)
150 gm badem (öğütülmüş ya da iri parçalar halinde)
50 gm limon ve/veya portakal şekerlemesi
üstü için:
60 gm tereyağ , eritilmiş
50 gm pudra şekeri
unu kabartma tozu ile karıştırdıktan sonra,
sırasıyla tüm malzemeyi ekleyerek hamur haline getirin
gerekirse un ilave edebilirsiniz...
hamuru ikiye bölüp,ekmek somunları şeklinde
175 C ısıtılmış fırında 55 dakika pişirin.
fırından çıkarır çıkarmaz,önce bir şiş ile hertarafını delin,
eritilmiş tereyağı üstüne fırça ile sürüp,
eritilmiş tereyağı üstüne fırça ile sürüp,
No comments:
Post a Comment