16/03/2015

it's getting hot in here...








a hot soup on a cold day
minestrone, my style !

actually there is a variety of “minestrone”s I try every now and then , and this is only one of them...

no measures , just improvise!


sautee smashed garlic,chopped red oninon,sliced carrots,
and few fennel seeds in a saucepan with oliveoil...
then add whitebeans and wheat (previously soaked and boiled) and stir...
add hot vegetable stock and leave to cook on low-medium heat...
season and add chopped kale/swiss chard/or spinach leaves,
boil for 3 minutes and serve with fresh chili peppers and toasted bread!






soğuk günlerin sıcak çorbası
“minestrone” , benim usulde ;)

aslında bu tahıllı çorbalardan her yapışımda, değişik bir versiyon ortaya çıkıyor,
bu da bir tanesi :

ölçü filan hak getire...


zeytinyağında ezilmiş sarımsak ve doğranmış kırmızı soğanı ,
ince halka dilimlenmiş havucu,biraz da döğülmüş rezene tohumları ile birlikte soteledim birgün öncesinden suya yatırılmış ve sonrasında haşlanmış
fasulye ve buğdayı ekleyerek çevirmeye devam ettim
sebze suyu/ya da kaynamış su ilavesi ile kısık-orta ateşte pişmeye bıraktım 
tuz ve biber ile tatlandırdıktan sonra
 en son olarak doğranmış pazı yaprakları ilavesiyle 
son taşım kaynatıp,taze chili biber ve kızarmış ekmekle tabaklara ve sofraya...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...