minestrone, my style !
actually there is a variety of “minestrone”s I try every now and then , and
this is only one of them...
no measures , just improvise!
sautee smashed garlic,chopped red oninon,sliced carrots,
and few fennel seeds in a saucepan with oliveoil...
then add whitebeans and wheat (previously soaked and boiled) and stir...
add hot vegetable stock and leave to cook on low-medium heat...
season and add chopped kale/swiss chard/or spinach leaves,
boil for 3 minutes and serve with fresh chili peppers and toasted bread!
and few fennel seeds in a saucepan with oliveoil...
then add whitebeans and wheat (previously soaked and boiled) and stir...
add hot vegetable stock and leave to cook on low-medium heat...
season and add chopped kale/swiss chard/or spinach leaves,
boil for 3 minutes and serve with fresh chili peppers and toasted bread!
soğuk günlerin sıcak çorbası
“minestrone” , benim usulde ;)
aslında bu tahıllı çorbalardan her yapışımda, değişik bir versiyon ortaya
çıkıyor,
bu da bir tanesi :
bu da bir tanesi :
ölçü filan hak getire...
zeytinyağında ezilmiş sarımsak ve doğranmış kırmızı soğanı ,
ince halka dilimlenmiş havucu,biraz da döğülmüş rezene tohumları ile birlikte soteledim birgün öncesinden suya yatırılmış ve sonrasında haşlanmış
fasulye ve buğdayı ekleyerek çevirmeye devam ettim
sebze suyu/ya da kaynamış su ilavesi ile kısık-orta ateşte pişmeye bıraktım
tuz ve biber ile tatlandırdıktan sonra
en son olarak doğranmış pazı yaprakları ilavesiyle
son taşım kaynatıp,taze chili biber ve kızarmış ekmekle tabaklara ve sofraya...
ince halka dilimlenmiş havucu,biraz da döğülmüş rezene tohumları ile birlikte soteledim birgün öncesinden suya yatırılmış ve sonrasında haşlanmış
fasulye ve buğdayı ekleyerek çevirmeye devam ettim
sebze suyu/ya da kaynamış su ilavesi ile kısık-orta ateşte pişmeye bıraktım
tuz ve biber ile tatlandırdıktan sonra
en son olarak doğranmış pazı yaprakları ilavesiyle
son taşım kaynatıp,taze chili biber ve kızarmış ekmekle tabaklara ve sofraya...
No comments:
Post a Comment