stuffed onions
8-10 medium sized red or white onions,peeled
300 gms minced meat
1-2 tablespoons rice or cracked wheat
fresh parsley,chopped
dill,chopped
oregano
dill,chopped
oregano
salt,black pepper
1 tablespoon of tomato paste
2 tablespoons of oliveoil
pesto sauce,recipe here!
peel your onions,and cut them halfway to
the center
put them in boiling water and boil for
10-15 minutes till softened
in the mean time,mix all other
ingredients except for oliveoil,to prepare the filling mix
carefully separate the layers of the
onions and place 1 desertspoon of filling in each shell
wrap and place in your pan with oliveoil
pour 1/2 cup of water (preferably the boiled water of
the onions)
and let to boil on high heat and once it’s
boiling lower the heat
cook for 15-20 minutes
could be served hot, on their own , with
yogurt ,or with pesto sauce!
soğan dolması
8-10 orta boy kırmızı ya da beyaz soğan,soyulmuş
300 gr kıyma
1-2 kaşık pirinç ya da bulgur
kıyılmış maydanoz
kıyılmış dereotu
kekik
kıyılmış dereotu
kekik
tuz,karabiber
1 kaşık domates püresi
2 kaşık zeytinyağ
fesleğenli pesto sos , tarif burada!
soyulmuş soğanları yıkayıp,ortalarından
yarıya kadar bıçakla kesikler atın
kaynamış suda 10-15 dakika haşlayarak
yumuşamalarını sağlayın
zeytinyağı dışında,diğer malzemeleri
yoğurarak iç harcınızı hazırlayın
soğan katmanlarını birbirinden dikkatle
ayırıp,her kata 1 tatlı kaşık iç harçdan ekleyerek sarın
zeytinyağını koyduğunuz tencerinize dizin
az su ilavesi ile (kaynayan soğan suyudan
kullanın)kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte,
kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika
pişirin
sıcak olarak sade ya da yanında yoğurt
veya pesto sos ile servis edin
No comments:
Post a Comment