10/02/2015

elegantly stuffed!









stuffed onions


8-10 medium sized red or white onions,peeled
300 gms minced meat
1-2 tablespoons rice or cracked wheat
fresh parsley,chopped
dill,chopped
oregano
salt,black pepper
1 tablespoon of tomato paste
2 tablespoons of oliveoil
pesto sauce,recipe here!

peel your onions,and cut them halfway to the center
put them in boiling water and boil for 10-15 minutes till softened
in the mean time,mix all other ingredients except for oliveoil,to prepare the filling mix
carefully separate the layers of the onions and place 1 desertspoon of filling in each shell
wrap and place in your pan with oliveoil
pour 1/2  cup of water (preferably the boiled water of the onions)
and let to boil on high heat and once it’s boiling lower the heat
cook for 15-20 minutes
could be served hot, on their own , with yogurt ,or with pesto sauce!







soğan dolması

8-10  orta boy kırmızı ya da beyaz soğan,soyulmuş
300 gr kıyma
1-2 kaşık pirinç ya da bulgur
kıyılmış maydanoz
kıyılmış dereotu
kekik
 tuz,karabiber
1 kaşık domates püresi
2 kaşık zeytinyağ
fesleğenli pesto sos , tarif burada!

soyulmuş soğanları yıkayıp,ortalarından yarıya kadar bıçakla kesikler atın
kaynamış suda 10-15 dakika haşlayarak yumuşamalarını sağlayın
zeytinyağı dışında,diğer malzemeleri yoğurarak iç harcınızı hazırlayın
soğan katmanlarını birbirinden dikkatle ayırıp,her kata 1 tatlı kaşık iç harçdan ekleyerek sarın
zeytinyağını koyduğunuz tencerinize dizin
az su ilavesi ile (kaynayan soğan suyudan kullanın)kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek ateşte,
kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika pişirin

sıcak olarak sade ya da yanında yoğurt veya pesto sos ile servis edin 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...