11/11/2014

home made crumpets for a rewarding start ...


 
 
 
 
 

puffy looking warm circles,soaking the butter melting on top
and absorbing your favorite flavor of condiments,
leaving a soft,foamy texture of tastes in your mouth!
that is breakfast !
 


 
mix 1 teaspoon instant dry yeast +1/2 tablespoon sugar+1/2 cup warm water in a glass
cover and leave to develop into a foamy liquid for 10 minutes
sift 1 ½ cup flour with 1/2 teaspoon salt+1 tablespoon powderedmilk
and then add the yeast mix and 1 cup of warm water to the flour mix
mix thoroughly and cover with strechfilm or cloth and leave to foam for an hour
mix 1/2 teaspoon of soda with 1 tablespoon of warm water and add this to the batter
and leave to foam for another 15 minutes...
 

 
preheat  a heavy-based frying-pan on medium heat,
well-grease your egg rings to form your crumpets
(you may use large round cookie cutters!)
place them on your frying pan and fill them until almost full with the batter
cook for 5 minutes on medium heat
(bubbles will appear and the dough will look dry!)
remove the rings ,and flip the crumpets
cook the other side for a minute
serve them to your table immediately
(or you may reserve them for later use,
in that case they need to be a little toasted before serving)
of course ,butter is the traditional crumpet topping ,
and you may create your delicacy with a bit of your imagination,be it sweet or savory !
 
 

 

 
puf puf ılık halkalar,
sıcaklıkları ile üstlerindeki tereyağı eritip,
diğer sevdiğiniz tatlar ile birleşip tüm lezzeti içlerine emiyorlar...
taaa ki ağzınızda,aslında beyninizde o eşsiz yumuşacık,köpüklü dokudaki
enfes tadı bırakana dek!
işte kahvaltı budur!
 
 

 
1 çaykaşık instant hazır kurumaya+1/2 kaşık şeker+1/2 cup ılık su ,bir bardakta karıştırın
üstünü sarıp,hafif köpürmesi/kabarması için 10 dakika bekletin
bu arada 1 ½ cup un + 1/2 çaykaşık tuz + 1 kaşık süttozu beraber eleyin
bu unlu karışıma köpüren mayayı ve 1 cup da ılık su ekleyip karıştırın
üstünü strechfilm ya da mutfak bezi ile kapatıp,bir saat kadar köpürmesi için bekletin
1/2 çaykaşık karbonatı 1 kaşık ılık suda eritip,
bu köpüren akışkan hamura ekleyin
ve karıştırıp,tekrar kabarması için 15 dakika daha bekletin
 
artık hazırız...
tavanızı hafifçe yağlayıp, orta ateşte ısıtın
“crumpet” için şekil vermede kullanacağınız halkaları iyice yağlayın
(bunun için,evde en büyük halka şeklindeki bisküvi kalıplarınızı da kullanabilirsiniz)
kalıpları tavaya yerleştirip,içlerini hamur ile doldurun
5 dakika orta ateşte pişsinler
üstlerinde küçük kabarcıklar ve delikler oluşacak,
hamur da hafif ıslaklığını yitirince,halka kalıplardan sıyırabilirsiniz
“crumpet” ları tersyüz edip,diğer taraflarını da bir dakika pişirin
sıcak sıcak servise hazırlar...
(ya da daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz,
ancak sunumdan evvel hafif kızartın
(ekmek kızartma makinesinde en düşük ısıda !)
ve tabi ki üstüne tereyağ ,
ve sonrası size kalmış,
düşlediğiniz tatlı ya da tuzlu kombinleri yaratmayı size bırakıyorum artık !
 
 
 


4 comments:

  1. görüntüler beni benden aldı ... :)))

    ReplyDelete
  2. Sahanesiniz:)) ne cok sey ogrendim sizden:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne güzel yorumlar... ben de sizlerle paylaşmaktan büyük keyif alıyorum , çok tşk.ler !

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...