09/03/2014

crackling...







 
amaretti , kind of…

 

100 grams finely ground almonds
100 grams sugar
1 tablespoon all-purpose flour
1  egg white
pinch of salt
1/2 teaspoon almond extract 

in a large bowl,whisk almonds, sugar, and flour
 whisk egg white with a pinch of salt until  foamy
add the almond extract
then mix  with dry ingredients and stir until it comes together,
kneading with your hands to form a sticky dough
 dust your hands with powdered sugar,
 scoop out pieces of dough
and roll into balls
place  on parchment-lined baking sheets
let them dry out for 30-40 minutes in the fridge
then,into the preheated oven,170 C,for 13-15 minutes,
 until tops are cracked
 

 


 
 
acıbadem kurabiyelerini andırıyorlar…

 

100 gm ince öğütülmüş çiğ badem
 (önce haşlayıp,kabuklarını sıyırıyorum,
kuruduklarında kahve makinemde toz haline getiriyorum!)
100 gm şeker
1 kaşık kekun
1  yumurta akı
çimdik tuz
1/2 çaykaşık badem aroması 

badem,şeker ve unu bir kapta karıştırın
diğer kapta yumurta akını,az tuz ile katı kar halinde çırpın
badem aromasını ekleyin
kuru malzeme karışımı ekleyerek,elle yapışkan bir hamur elde edin
elinizi hafif pudra şekeri ile ovalayıp,hamurdan parçalar koparın
 ve toplar şeklinde yuvarlayın
yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsinize aralıklı dizin
en az yarım saat buzdolabında kuruması için bekletin
170 C fırında , 13-15 dakika pişmesi yeterli
üstleri çatlamış,kıtır, içleri nemli yumuşak kalıyor J


 

 

 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...