this is an exciting cooking experience
and a simple way to cook fish
lemon-salt baked branzino
1 whole branzino ( 1200 kgs) ,skin and
scales on
2 sprigs rosemary
4 sprigs thyme
1 lemon, sliced
3 lbs (1350 gms) kosher salt
5 egg whites
6 large lemons,zested
preheat oven to 200 C
in a large bowl mix,salt,egg whites,and
lemon zest,to form a coarse paste
line your baking tray with parchment paper
spread 1/2 cm thick layer of this paste
rinse the fish with cold water,pat it dry
with paper towel,
stuff the cavity with lemon slices,herbs,salt
and pepper
lay your fish on this salt mix and cover it
with the rest of the salt mixture,
making sure that it is sealed all the way
around
bake for 50 minutes until the salt begins
to brown
remove from the oven and let stand for 10
minutes
now the fun begins…
crack open the salt crust
pull back the skin layer,
serve the fish fillets with fennel salad
and mustard dressing
eğlenceli bir hazırlık
heyecanlı bir bekleyiş
oyuncaklı bir sunum
hepsi bir arada , basit bir pişirme şekli
limon aromalı tuzda balık
1 bütün levrek ( 1200 kgs) ,derisi ve
pulları üstünde
2 -3 sap biberiye
4-5 sap taze kekik
1 limon,ince dilimlenmiş
3 lbs (1350 gms) tuz
5 yumurta akı
6 limonun kabuklarının rendesi
fırını 200 C ısıtın
büyük bir kapta,tuz,yumurta akları,ve limon
kabuğu rendesini karıştırın
fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın
tuz karışımını 1/2 cm kalınlığında yayın
diğer taraftan balığı yıkayıp,kuruladıktan
sonra
içini limon dilimleri,otlar ile
doldurup,tuz biber ile tatlandırın
balığı tepsideki tuz karışımının üstüne
koyup,
kalan tuz karışımı ile üstünü tamamıyla
kaplayın
50 dakika pişirin, bu sürede tuz tabakası
kızaracak
fırından çıkardıktan sonra 10 dakika
bekletin
asıl eğlence başlıyor
tuz tabakasını kırarak açıyoruz
balığın üst derisini sıyırıyoruz
fileto parçaları,rezeneli salata ve hardal
sos eşliğinde sunabilirsiniz
No comments:
Post a Comment