06/01/2014

surprise...surprise...

 
 
 
 
 
 
this is an exciting cooking experience
and a simple way to cook fish

 
 
lemon-salt baked branzino
 
1 whole branzino ( 1200 kgs) ,skin and scales on
2 sprigs rosemary
4 sprigs thyme
1 lemon, sliced
3 lbs (1350 gms) kosher salt
5 egg whites
6 large lemons,zested
 
preheat oven to 200 C
in a large bowl mix,salt,egg whites,and lemon zest,to form a coarse paste
line your baking tray with parchment paper
spread 1/2 cm thick layer of this paste
rinse the fish with cold water,pat it dry with paper towel,
stuff the cavity with lemon slices,herbs,salt and pepper
lay your fish on this salt mix and cover it with the rest of the salt mixture,
making sure that it is sealed all the way around
bake for 50 minutes until the salt begins to brown
remove from the oven and let stand for 10 minutes
now the fun begins…
crack open the salt crust
pull back the skin layer,
serve the fish fillets with fennel salad and mustard dressing
 
 

 
eğlenceli bir hazırlık
heyecanlı bir bekleyiş
oyuncaklı bir sunum
hepsi bir arada , basit bir pişirme şekli
 
limon aromalı tuzda balık
 

1 bütün levrek ( 1200 kgs) ,derisi ve pulları üstünde
2 -3 sap biberiye
4-5 sap taze kekik
1 limon,ince dilimlenmiş
3 lbs (1350 gms) tuz
5 yumurta akı
6 limonun kabuklarının rendesi
 
fırını 200 C ısıtın
büyük bir kapta,tuz,yumurta akları,ve limon kabuğu rendesini karıştırın
fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın
tuz karışımını 1/2 cm kalınlığında yayın
diğer taraftan balığı yıkayıp,kuruladıktan sonra
içini limon dilimleri,otlar ile doldurup,tuz biber ile tatlandırın
balığı tepsideki tuz karışımının üstüne koyup,
kalan tuz karışımı ile üstünü tamamıyla kaplayın
50 dakika pişirin, bu sürede tuz tabakası kızaracak
fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin
asıl eğlence başlıyor
tuz tabakasını kırarak açıyoruz
balığın üst derisini sıyırıyoruz
fileto parçaları,rezeneli salata ve hardal sos eşliğinde sunabilirsiniz
 
 
 
 
 


No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...