09/10/2013

huzur...

 
 
 



 

 
delicious sailing...



 
 
 
 
 
 
 
ağzıma lâyık yelken seyri...



 
 
 
fish inventory : (thks. to Ahmet!)
2 bonitos...great for tartare
2 dolphinfish,grilled
4 red mullets and 1 picarel
and a fortunate pike,survived releasing himself at the last moment...
and thks. to the fishermen around,
we bought grouper,
scorpion and gurnard for our "fisherman's stew" !
 
 
balık stoğumuz,Ahmet'in katkılarıyla :
2 palamut... çiğ balık yapıldı!
2 lambuga... ızgara nefis...
4 barbun ,bir izmarit
ve çok şanslı bir turna,son anda kurtularak arkadaşlarına kavuştu...
ve
balıkçıdan alınan lagos,iskorpit ve kırlangıç "balıkçı yahnimize" lezzet kattılar!
 
 
 
 
 
 
bonito tartare
 
bonitos cleaned out of head,entrails,finbones,midbone,
wellwashed under cold water,
wiped dry,
cut into pieces,
placed in the fridge
 half an hour before serving time,
slice half an onion very thinly in a glass bowl
add 1 lemon juice + 1/2 spoonful of sugar
and the fish pieces
place in fridge for 15 minutes , stirring every 4-5 minutes...
at the end of the time,add 3 spoons of soya,1 spoon of oliveoil and chopped parsley,
place in the fridge for another 6-7 minutes , stirring in between...
done...you may taste now!
 
 
 
 
 
 
çiğ balık
 
 
tutulan palamutlar temizlendi,ta ki beyaz etleri parça parça kesilene dek...
soğuk suda yıkanıp,kurulandı
ve buzdolabına kaldırıldı...
happy hour'a yarım saat kala pyrex'e yarım soğan ince ince doğrandı,
1 limonun suyu ile 1-2 tatlı kaşık tozşeker karıştırılıp,eklendi...
balık dilimleri de eklenip,4-5 dakikada bir karıştırarak 15 dakika buzdolabında bekletildi...
süre sonunda,3 kaşık soya sos,1 kaşık zeytinyağı ve kıyılmış maydanoz eklendi...
bi 6-7 dakika daha buzdolabına,arada bir karıştırarak...
tamamdır...happy hour mezemiz hazır !
 
 
 
 

 
 
 
fisherman's stew
 
composed of 
olive oil
minced onions
smashed cloves of garlic
chopped green peppers
sauteed...
shredded carrots,potatoes
shredded tomatoes
water 
added...
and seasoned with
bay leaves
thyme
salt,pepper
eventually add
fish and chopped parsley
 
 
for a "Far-Eastern" twist,
add grated ginger,chili flakes and garlic slices
and switch to coriander i/o parsley
 
 
 
 
 
 
balıkçı yahnimiz ya da buğulama :
 
dilimlenmiş soğan,
ezilmiş sarımsak
zeytinyağında çevrildi...
doğranmış sivri yeşil biberler eklendi,
sonrasında küp küp havuçlar,patatesler,rende domateslerle birlikte içine atıldı
balıkların kafaları ve su eklenerek ve
tuz,biber,kekik,defne yaprağı ile tatlandırılarak bir süre kaynadı
sona doğru balıklar ve maydanoz eklenerek hazırlandı...
genelde balıkları attıktan sonra pişirme süresi 15 dakika ...
(iskorpit sert etli,pişirme süresi lagos,kırlangıç ve diğer balıklara göre daha uzun!) 
 
 
Uzakdoğu esintisi için,
rende zencefil,pul kırmızı biber,ince dilim sarımsak ekleyip,
maydanoz yerine taze kişniş kullanın... 

 
 
 
 
siz bu hesaptan bişi anladınız mı ?!?
 
 
 

8 comments:

  1. harika balikci yahnisine bayildim, tartar favorilerimden banada bulastu huzur guzel bir sabah oh mis :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bi nebze denizin kokusunu taşıyabildiysem,ne mutlu bana :)))

      Delete
  2. Ama olmaz ki:))
    İyi tatiller, tatlım.
    Deniz sizden bereketini esirgemesin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sağol Sare'cim... bereketi bol ama rüzgarı,fırtınası da boldu bu sene :)))

      Delete
  3. What a wonderful place. It's cold and raining here....

    ReplyDelete
    Replies
    1. my fave time of the year for the summer holidays... however in Istanbul,we also started welcoming "fall melancholy" !

      Delete
  4. ...this is one of the most beautiful food blog posts I have seen...amazing. I am inspired :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...