19/09/2013

a bit of "cooking"...

 
 
 
 
 
 
 Heirloom tomato fest at my table tonight !
 
 
bu akşam soframda domates şenliği var !
 
 
 
 
 
 
main course is my tomato plate,
sides are oven-cooked lamb slices with mushroom sauce
 and spinach "börek" with phyllo
 
 
ana yemek : domates salatası
garnitürler : mantar soslu kuzu rosto fırında,
baklava hamurunda ıspanaklı börek
 
 

 
 





3 comments:

  1. Herşey çok iştah açıcı görünüyor yine." Mantar soslu kuzu rosto fırında" tarifini yazmanızı istesem :)
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tarif şu :

      Sainsbury ‘den rosto için hazırlanmış kuzu eti alınır...
      Güzelce zeytinyağı,ezilmiş sarımsak,tuz,biber,kıyılmış biberiye karışımı ile ovalanır
      Fırın tepsisine yağlı kağıt döşenir,bütün biberiyeler konur,
      üstüne et oturtulur ve tekrar biberiyeler ile süslenir,
      yanına yarım kesilmiş bütün bir sarımsak demeti de yağlı kağıda sarılı biçimde konabilir...
      5 derecede (180 C) her 500 gm et ağırlığı için 30 dakika
      ve sonunda toplama 30 dakika daha ilave etmek sureti ile pişirilir
      mesela bizim et 1 kilo 100 gm dı... yaklaşık 100 dakika pişirdik 
      çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirip öyle dilimledik...
      o arada , etin salan suyunu kullanarak mantar sosu yaptık...
      tavada ince kıyılmış soğanı,az zeytinyağında çevirdik...
      dilimlenmiş mantarları ilave ettik...
      taze kekik,az tuz,biber ile tatlandırıp,yumuşamaya başladıkları zaman
      az un ilave ettik...
      biraz daha çevirdik ve etin suyunu azar azar ilave ederek istenen sos kıvamına getirdik!
      hadi afiyet olsun :)))

      Delete
    2. bu arada et kemiksizdi !

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...