10/12/2012

don't step on weighbridge after this...

 
 
I would never,ever turn my back on this dish...
no recipe... just assembling the well-chosen ingredients...
 
bought our sliced meat (döner kebap) from our local diner,Kardeşler
got the pita bread from our local baker's at Kemerburgaz
and the rest we have it...
 
 
kesinlikle reddedilemez bir lezzet...
reçete yok... ama tarif var,daha doğrusu tarif edilemez bir tat!
sadece doğru seçilmiş malzemeleri bir araya getirmek yetti...
 
Kardeşler lokantamızdan dönerimizi aldık,
Kemerburgaz pide fırınımızdan da tırnak pidelerimizi...
gerisi bizde... 
 
 
we wet our pita pieces with a mixture of olive oil+chili paste+tomato paste
and toasted in hot grill oven
 
önce pideleri zeytinyağ+biber salçası ve domates püresi karışımına buladık ve fırında kızarttık
 
 
 
then into our plates and sauced them heavily with this sauce :
tomato puree+butter+chili paste+garlic pure+salt+pepper+broth+thyme...
cooked for 8-10 minutes...
 
sonra pideler tabağa ve bolca şu sos ile tatlandırıldı:
domates püresi+tereyağ+biber salçası+bi diş ezilmiş sarımsak+tuz+biber+kekik ve etsuyu...
8-10 dakika kaynattık...
 
 
then yogurt sauce... (with addition of salt and garlic again)
 
ve yoğurtlu sos... (içinde accık tuz ve sarımsak var!)
 
 
then the slices of meat... and the tomato sauce... and a bit of melted butter !
served with mint,oregano,sumac,chili flakes ?!
that's my plate...
 
üstüne döner... ve domatesli sos... ve eritilmiş tereyağ!!!
sofrada kuru nane,kekik,sumak,pul biberimiz mevcut?!
işte tabağım...
 
 
 
or this !!
 
bu da olur !!
 
 
my father seems quite satisfied , don't you think?
 
babam da halinden çok memnun gözüküyor !
 
 
 
and the end of the story!
 
ve bu hikâyemin sonu !


6 comments:

  1. Afiyet olsun,elinize sağlık...

    ReplyDelete
  2. Selam Gul,
    Ben de buralarda (Italya) yapilan donerden hic hazzetmedigimden ve donere olan hasretimden evde arada denemeler yapiyordum. Ben pideyi sadece et suyuyla islatiyordum ama bir dahaki sefere bu tarifteki gibi yapicam, cok lezzetli gorunuyor!!! Bir de annemden ogrendigim bir tarif var, evde doner eti yapmak icin. Bir kac tane ince et dilimini yan yana getiriyorum, icine baharatlandirilmis kiymayi koyup rulo yapiyorum ve daha sonra strech filme sarip dondurucuya atiyorum. Donunca cikarip, eti cozmeden ince dilimler halinde kesiyorum ve sonra tavada pisiriyorum (aslinda firinda daha lezzetli olur).
    Bu haftaki menume ekliyorum doneri :)
    Deniz

    ReplyDelete
    Replies
    1. süper tarif... çok teşekkürler,ben de döneri deneyeceğim ;)
      sevgiler...

      Delete
  3. Gül, ben de o tabağı bitirmek isterdim sonrasında da bir yere kıpırdamam. Oğlum küçükken ve bazı güvenilmeyen noktalarda iken aynen yukarıda verildiği gibi yapar ve evde döner keyfi yapardık ama iskender yapmak hiç aklıma gelmemişti. Çok kızdım kendime,rrrr...
    Kesinlikte yapacağım bu sıralar canım da istemiyor değil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. çok kışkırtıcı di mi? baksana döner tarifimiz bile var , Deniz'den!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...