11/10/2012

aside my plate,to the right!!





 


 
Rinse lentils and soak in water for a couple of hours...
simmer in copious amount of water for 20-25 minutes.
 While the lentils are cooking, heat a few spoonfuls of olive oil in a skillet
 and add cubed carrots,red onions,red-yellow peppers,slightly boiled beetroots...
Sprinkle with salt and pepper, and cook just until tender.
When the lentils are done, drain them well,
mix with the cooked vegetables.
Add parsley and this vinaigrette sauce
(oliveoil+whitewine vinegar+mustard+salt+pepper)
 while warm.

 


 
 
 
Mercimekleri yıkayıp,suda birkaç saat bekletin...
Bol suda 20-25 dakika haşlayın.
Bu arada,tavada zeytinyağında doğranmış havuç,kırmızı soğan,
kırmızı ve sarı biber,hafif haşlanmış pancarı çevirip,
tuz biber ile tadlandırarak hafif yumuşayana dek pişirin.
Haşlanmış mercimekleri süzüp,sebzelerle karıştırın.
Doğranmış maydanoz ve şu sosu ılıkken ekleyin:
(zeytinyağ+beyaz şarap sirkesi+hardal+tuz+biber)



 


4 comments:

  1. Nefis olmuş,ellerinize sağlık..Bende çok severek yapıyorum yeşil mecimekli tarifleri,özellikle salatalara çok yakışıyor..sevgiler

    ReplyDelete
  2. Çok sağlıklı ve hafif bir yemek olmuş.
    Salata mı, deseydim, bilemedim.
    Ne tesadüf, bu sabah bir arkadaşımla sizin mercimekli tarifin benzerini konuşuyorduk.
    Ellerinize sağlık, sevgiler, Pırıl.

    ReplyDelete
  3. tşk.ler Pırıl... bana göre yaz/baharda güzel bir öğle yemeği... nedense kışın mercimeği sıcak seviyorum.Ama kimine göre salata ya da et,blık yanına side dish:)) sevgiler

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...