05/08/2012

gorgeous...



Pavlova...


seems sophisticated but actually effortless!







The meringue:

Beat 4 egg whites with 220 gms of sugar until the mixture is very thick and glossy,
all the sugar has dissolved and a long trailing peak forms when the whisk is lifted
( mix in a few almond flakes or a teaspoon of cacao,or a spoonful of raspberry pureé
 to give them extra flavour and enrich their sight)
 cook them in the oven at 100 C for 2 hours
 and leave them cool inside the oven…


And now the fun part!  Use your imagination and create your combination:


Meringue +lemon curd +strawberries
Meringue +custard cream+mixed berries (raspberry+bluberry+strawberry+blackberry
Meringue + mascarpone cheese beaten with some powdered sugar+baked apricots,nectarins

And you can include vanilla icecream in these layers,
With drippings of honey or sprinkles of icing sugar or cacao powder
…and …and … it goes…



 Pavlova…

görüntü sofistike ama aslında basit!





Önce bezeler :

4 yumurta akı ile 220 gm şeker çırpılıyor
 (parlak kremamsı kıvama gelene dek ..
ben bazen az file badem,ya da kakao,ya da frambuaz püresi gibi
 ufak eklemeler yapıyorum,görüntü ve tadlar çeşitlensin diye!! )
100 derece fırında 2 saat pişecekler
 ve süre sonunda bezeleri kapağı aralık
fırının içinde bırakarak soğumaya bırakın ...


bundan sonraki kombinasyonlar  size kalmış artık!



bezeler +limon kreması (lemon curd) +taze çilek ...
bezeler + pasta kreması  + orman meyveleri ...
bezeler + mascarpone ile pudra şekeri karışımı + fırında ya da tavada kızartılmış
kayısı,nektarin karışımı meyveler..

ve istenirse vanilyalı dondurma da,ara katlara !
sonra üstüne incecik bal akıtılabilir,
pudra şekeri ya da kakao elenerek serpiştirilebilir... vs... vs…







2 comments:

  1. Gül, muhteşem olmuş. Ellerine sağlık.
    2 saat nasıl dayanılır böyle bir tada ulaşmak için:))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...