09/12/2014

breakfast in bread ...







bread rolls
melted butter
fillings to your taste
eggs

slice off the top of each roll and scoop out the soft part in the middle
brush the inside of each roll with the melted butter
fill in with layers of cheese,spinach (wilted),mushrooms (sautéed),goatcheese, chorizo/salami/prosciutto/ham,herbs,caramelized onions,…
bake in the oven , 180 C , until the cheese have melted ,about 8-10 minutes
crack an egg on top,
season with salt and pepper,
place in the oven for another 5 minutes until the egg whites set and yolks stay runny !





yuvarlak ekmekler
erimiş tereyağ
damak zevkinize göre iç malzeme
yumurta


ekmeklerin üst kısımlarından kapakçıklar kesin
içlerini boşaltın
eritilmiş tereyağ ile içlerini yağlayın
istediğiniz malzemelerle içlerini doldurun
(çedar türü dilim peynir,hafif haşlanmış ıspanak,sotelenmiş mantar,krem keçi peyniri,
salam/sucuk/jambon türü dilimler,taze otlar,karamelize soğan halkaları,…
180 C fırında 8-10 dakika pişirin , peynirler eriyene dek…
çıkartıp birer yumurta kırın,tuz,biber ile tatlandırıp,
tekrar fırına… 5 dakika daha… aklar pişsin,sarılar akışkan kalsın ! 



4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...