10/07/2014

spring rolls...

 
 

 
fresh and tasty Vietnamese rolls
just right for a spring buffet...
 
rice papers
 
my filling constitued of  smoked meat,rucola,shredded carrots, cucumber slices,
sliced avocado,coriander leaves,cooked rice vermicelli
 
and the sauce is a blend of sesame oil +rice vinegar+oyster sauce+teriyaki sauce
+mirin +lemon juice+sesame seeds+wasabi paste 


 
soften the rice papers in a bowl of lukewarm water
you may use two rice papers per roll, just to make sure they don't break...
if they are breaking,you may have soaked them for too long!
lay them on a clean,damp teatowel
arrange your filling ingredients at the bottom of the rice paper (a small handful of each),
in the middle,leaving space for 2-3 cms on each side
for rolling,fold uncovered sides inward and tightly roll the rice paper
cut your rolls in half and serve with the sauce
you can variate your filling ingredients to your liking
(prawn,crab,pork,chicken,veggies,herbs)
and serve with various dippings
(sweet,savory,sour,or hot),
peanut or hoisin being most popular ones ...



 
bahar açıkbüfenizde rahatlıkla yer alabilecek taptaze bir lezzet:
bahar ruloları,Uzakdoğu esintileriyle...
 
pirinç yaprakları 
 
iç malzemelerimde füme et,roka,ince kıyılmış havuç,ince dilim salatalık,avocado,
taze kişniş yaprakları ve haşlanmış pirinç makarnası var! 
sosum da susam yağı+pirinç sirkesi+oyster sosu+teriyaki sosu
+mirin+limon suyu+susam ve wasabi ezmesinden oluştu! 


 
pirinç yapraklarını ılık suda yumuşayana dek ıslatın
sararken çift yaprak kullanabilirsiniz... yırtılıyorsa,çok suda bırakmış olabilirsiniz
hafif nemli bir bezin üstüne alıp,
iç malzemeleri,azar azar,yaprağın alt-orta kısmına yerleştirin
sarmak için,önce yan tarafları içe doğru katlayın
daha sonra sıkı sıkı çevirerek sarın
keskin bıçakla ortadan kesip,sos ile birlikte servis edin
iç malzemeler, tamamıyle zevkinize kalmış;
karides,yengeç,domuz,tavuk,sebzeler ve otlar ile tatlandırarak çeşitlendirilebilir
sos da aynı şekilde acı,tatlı,ekşi,tuzlu lezzetlerde yapılabilir
en çok kullanılanlar yerfıstığı ile ya da hoisin sos ile yapılanı...


2 comments:

  1. Bayıldım, hem tariflere, hem fotoğraflara..Hepsi için ellerine sağlık, takipteyim artık..

    ReplyDelete
    Replies
    1. çok teşekkürler... ben de çok mutluyum,yeni takipçim olduğun için :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...