15/06/2014

cheers to dads,with my noisy crackers...

 
 
 


 
 
 
 
cheers to all dads today!
 with these "carta di musica"
accompanying a cool glass of wine or a refreshing lemonade,
salmon dip,fava dip,.. any dip ...
 
 


 
...so thin,so crisp,so easy,so fast...


 


tüm babaların şerefine!
serin şaraplara,ferah limonatalara,
leziz soslara
eşlik eden çatur,çutur ekmeklerimle...
(gerçekten bu ses çıkıyor !)

 
 


 
2 cups flour
1 teaspoon salt
3/4 cup beer
 


Preheat oven to 260 C and
put your baking trays into the oven
they need to be heated up in advance

 

sieve flour with salt
add beer
mix with hands until dough is formed
knead dough for 5 minutes
let it rest for 10 minutes
divide the dough into 8 pieces
on a floured working platform,roll out very thin
place on baking paper
brush with olive oil
sprinkle with herbs if you like (thyme,rosemary,marjoram)
or a bit of seasalt flakes
slide them on to the baking trays in the oven
bake for 5-8 minutes till bubbly and golden brownmiraculous beer causes the miraculous bubbles :)



 
 



2 cup un
1 çaykaşık tuz
3/4 cup bira
 



fırınınızı 260 C ye ısıtın
fırın tepsileriniz içinde olsun ki,
iyice ısınsınlar...



unu tuzla eleyip,birayı ekleyin
elle yoğurarak hamur haline getirin
5 dakika yoğurup,10 dakika dinlendirin
8 parçaya ayırıp,
herbirini çok ince açarak,yağlı kağıt üstüne alın
üstlerini zeytinyağ ile hafifçe yağlayıp,
arzu ettiğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz
(kekik,biberiye,mercanköşk)
ya da az deniz tuzu kristalleri serpebilirsiniz
fırın tepsilerinin üstüne kaydırın
ve 5-8 dakika gibi,kızarıp kabarcıklar oluşana dek pişirin
bira mucizevi kabarcıklar yaratıyor!


 
 

No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...