01/12/2012

twice-baked

biscotti or cantuccini or tozzetti... !?! you name it!
they come up more or less with the same recipe:
simple,crunchy,tasty


İster biscotti,ister cantuccini,ister tozzetti... ne dersen, de!
tek tarifle hepsi aynı kapıya çıkar:
kıtır kıtır ve leziz


preparing the dough:
mix 1/2 cup softened butter,1 1/4 cup sugar,1/4 cup brown sugar,
2 eggs,1 or 2 teaspoon vanilla extract...on the other hand,mix 3 cups flour with
1 1/2 teaspoon baking powder and 1/2 teaspoon salt and combine the two mixtures
to get your dough.At this point you may add different combinations of your taste like;
lemon rind with almonds,
raisins,sultanas or dried fruits with pictachios,
aniseed with pinenuts,
cinnamon with walnuts
...and prepare your dough in rolled cylinder shape,place in fridge for a couple of hours
before baking in preheated oven at 170 C for 30 minutes.Remove and wait till it cools down!
Please be patient before cutting into slices;if it's still warm,it will crumble into bits :(
place the slices in baking sheet and into the oven for 5 minutes each side...
....and so they are twice-baked !


----------

önce hamur:
½ cup tereyağ (yumuşamış),1 ¼ cup tozşeker, ¼ cup esmer şeker,2 yumurta,
1-2 çay kaşık vanilya extresi (vanilla paste yoksa aroma katacak herhangi bir şey!) ...
 hepsini karıştıralım.Diğer tarafta da 3 cup un,1 ½ çay kaşık baking powder, ½ çay kaşık tuz karıştırıp,tümünü karıştırıp hamur haline getirirken,arzuya göre
limon kabuğu rendesi ve çiğ badem,
ya da kuru üzüm ve çiğ antep fıstık,
ya da anason ve çamfıstık,
ya da tarçın ve ceviz
gibi karışımlardan da ekleyerek hamuru uzun rulo parça halinde 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz (fırına vermeden buzdolabında 2-3 saat bekletilirse daha iyi)... 
çıkartıp soğumasını bekliyoruz,dilimliyoruz ve tekrar tepsiye dizerek
fırında beşer dakika her iki yüzünü de tekrar pişiriyoruz
o yüzden “biscotto - twice-baked" oluyolar J

            
 
...better if you use a breadknife,ragged one!
Keserken kırılıp ufalanmasını istemiyoruz,onun için soğumasını bekliyoruz!
ve hatta ekmek bıçağı gibi tırtıklı bir bıçakla kesersek daha iyi...bakmayın benim düz bıçakla kestiğime !
 

enjoy...
kahvemizi,”cappucino”muzu,”latte”mizi,çayımızı alıp afiyetle yiyiyoruz ...

1 comment:

  1. Ellerine saglık sekerim İcim acıldı Insan yapar da cagırır Hıc mı özlemedin bizi Saka bır yana ben herkesı cok özledim Senı de ck ck optm Ahmet e de ck ck sevgiler Gamze

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...