14/10/2012

brioche...





yesterday I tried this brioche recipe and
this morning they were ready for our very "French" breakfast!!



dün şu brioche tarifi ile hamuru hazırladım ve
bu sabah çok "Fransız" bir kahvaltı yaptık!!




mix 1 pack of dry yeast (8 gms) with 40 ml of lukewarm milk,
and leave aside for 5 minutes...
mix 40 gms of sugar,330 gms of flour,1/2 teaspoon of salt in a bowl...
make a well in the center and add the milk+yeast mixture...
start mixing with your hands adding 3 eggs + 1 yolk ,one at a time...
knead for 5 minutes,
then start adding 150 gms of butter,cut into cubes
and mix the dough for another 10-12 minutes...



bir paket kuru mayayı (8 gm) , 40 ml ılık süt ile karıştırıp,
5 dakika dinlendiriyoruz...
40 gm şekeri,330 gm un ve yarım çaykaşığı tuz ile karıştırıp,
ortasını açarak mayalı karışımı ekliyoruz...
elle karıştırmaya başlayıp,3 yumurta ve 1 yumurta sarısını teker teker ilave ediyoruz...
5 dakika elle yavaş yavaş karıştırıp sonrasında içine
150 gm tereyağı küp küp keserek ilave ederek 10-12 dakika daha yoğuruyoruz...


cover the bowl with a towel and leave the dough to rise at room temperature
 until almost doubled in volume,about 1 hour...
then deflate the dough and transfer into another bowl,
covered with plastic wrap
  and refrigerate overnight ...


hamur kabını bezle örterek,iki katına kabarana dek (yaklaşık bir saat)
mutfağımızda bekletiyoruz...
sonra elle hamuru söndürüp,diğer bir kaba boşaltarak,
ve üstünü stretch film ile kapatarak
 buzdolabında bir gece bekletiyoruz...



wake up early in the morning to shape these beauties ?!
you will easily shape the dough when it's cold,
but as you work with it,it will get soft and sticky
 with the warmth of the hands...
so work with a part of the dough
 and leave the rest in the fridge while working...
to shape the classic brioche shape,here is the video to watch
place into buttered moulds and leave to rise again...


sabah erkenden kalkıp,bu enfes çörekleri şekillendiriyoruz...
hamur buzdolabından çıktığında kolayca şekillendirilebiliyor,
ancak elimizin ısısı ile gittikçe yumuşayacak
 ve yapışkan hale gelecek...
bu sebeple hamurun bir kısmı ile çalışırken,
diğer yarısını buzdolabında tutun...
klasik brioche şekli için şu video'yu seyredebilirsiniz
yağlanmış kalıplara yerleştirip,tekrar kabarmaları için bekletiyoruz...



don't forget to brush with egg wash and sprinkle some sugar on tops...

yumurta sarısını sulandırarak üstlerine sürmeyi
ve hatta biraz da tozşeker (ya da tarçınlı,vanilyalı şeker)
serpmeyi unutmayalım...


into the oven , preheated to 190 C
and bake for 15-17 minutes


önceden 190 C  ısıtılmış fırında
15-17 dakika pişiriyoruz




kahvelerimiz de hazır!

haydi sofraya...



as if we walked into a French bakery: just imagine the smell of coffee and brioche...

sabah sabah,adeta bir Fransız ekmek fırınındaymışcasına kokular yayıldı mutfaktan terasa...


rich,flaky,golden,airy













 

4 comments:

  1. merhaba o kaplar paşabahçeni normal cam kaselerine benziyor,ısıya dayanıklılar mı

    ReplyDelete
  2. sevindim o zaman denememem için hiç bir sebep kalmadı:) tarif için teşekkürler, harika görünüyorlar,pınar

    ReplyDelete
    Replies
    1. süpeeeeer... pişerlerken evin içini dolduran kokuya bayılacaksın:))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...