30/08/2013

a bit of cooking...

 
 
 
 
 


our flat with a nice view,
with a gourmet garden (lavenders,poppy seeds,rosemary...),
with the tiniest kitchen :)
 
 
 
 
manzaramız güzel,
bahçemiz bereketli,
mutfağımız mini - mini !
 
 
 
 
why not start with a quick-easy fix starter...
tender and sweet fine asparagus and succulent mild baby leeks
accompany these zucchini patties baked in the oven!
healthier version than fritters...
 
 
 
 
zenginleştirilmiş kabak mücveri... hem de fırında!
sağlıklı ve hafif...
pazardan aldığım tazecik mini kuşkonmazlar ile körpecik sulu bebe pırasalar
bu karışımda yerlerini almalı...
 
 
 
 
2-3 zucchinis, grated and squeezed of its juice
a pack of baby asparagus,merged in boiling water for 2 minutes and chopped
a pack of baby leeks,merged in boiling water for 2 minutes and chopped
2-3 stems of scallions chopped
3 eggs
1/2 cup feta cheese
 chopped tarragon leaves
dry mint flakes
1/2 bunch parsley, chopped
1/4 cup olive oil
1 1/2 cups of flour
salt-pepper
1 tbsp crushed chili flakes
two handfuls of grated gruyere cheese on top (optional)
Mix all the ingredients in a bowl,
pour into a greased oven pan,
bake in a preheated oven at 200 C for 40-45 minutes
 
 

 
 

2-3 kabak,rendelenmiş ve suyu sıkılmış halde
bir paket minik kuşkonmaz,kaynamış suda 2 dakika,sonra ufak doğra!
bir paket bebek pırasa,onları da kaynamış suda 2 dakika,ve doğra!
2-3 sap yeşil taze soğan,ince doğranmış
3 yumurta
1/2 cup beyaz peynir,ufalanmış
taze tarhun 
kuru nane
yarım demet kıyılmış maydanoz1/4 cup zeytinyağı
1 1/2 cup un
tuz-karabiber
1/2 kaşık kırmızı pul biber
2 avuç rende gravyer,üstüne (şart diil!)
 
hepsini karıştır,
yağlanmış fırın tepsisine dök,
ısıtılmış fırında 200 C de 40-45 dakika pişir
 
 
 


you may bake as one big large cake,
or cut into bite sizes for a party snack...
a superb lunch with a green salad,
a savory tea-time treat,
a perfect starter for a dinner menu
 
 
ya benimkisi gibi tek büyük kalıptan servis edin,
ya da minik parçalar halinde kesip,parti atıştırmalıklarınıza ilave edin...
yeşil bir salata eşliğinde şahane bir öğle yemeği,
çay vakti tuzlu bir tat için,
akşam yemeği menünüzün açılış tabağı olarak...
çok becerikli bir lezzet bu!
 
 
 


 



 
 


 

 



4 comments:

  1. Harika olmus!
    Burda şu anda Kuşkonmaz bulabilir miyim bilmiyorum ama kabak ve pırasa ile yapabilirm vde kabak var, az pırasa da aldım mı olur:)

    Ellerine saglık!
    Figen

    ReplyDelete
    Replies
    1. tabii ki , bu sadece bir kapı aralığı...daha neler neler konulabilir dişe,arzuya göre :)))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...