27/04/2014

brownimania!


 



 

 brownies with cherries and white chocolate chunks

 

 200gms butter
150gms dark chocolate
3 eggs, beaten
 1 cup sugar
 1 teaspoon pure vanilla essence
 1 cup flour
1/2 cup dried sour cherries
 100gms white chocolate,cut into chunks
 

 preheat oven to 175˚C 
 grease and line a 20cm square cake pan
 combine butter and chocolate in a saucepan and melt over low heat,
 allow to cool
 combine eggs, sugar and vanilla in a bowl,mix
then add chocolate mixture
mix the flour and cherries within themselves and then add to this mixture
stir until just combined
pour into the pan and place white chocolate chunks on top
bake for 30-35 minutes
 allow to cool completely in the tin
remove and cut into squares

 
 


 

vişne ve beyaz çikolata parçalı brownie

 

200gm tereyağ
150gm bitter çikolata
3 yumurta,çırpılmış
 1 cup şeker
 1 çaykaşık vanilya ekstresi
 1 cup un
1/2 cup kuru vişne
 100gm beyaz çikolata,iri parçalar halinde 

fırını 175 C ısıtın
20 cm kare kek kalıbını yağlayın,ya da yağlı kağıt döşeyin
tereyağ ve bitter çikolatayı,kısık ateşte eritin
eridikten sonra soğumaya bırakın
yumurta,şeker ve vanilyayı beraber çırpın
sonra soğuyan çikolata karışımını ekleyin
vişne ile unu bibrbiriyle karıştırdıktan sonra bu karışıma ekleyin
hepsini karıştırdıktan sonra kalıba döküp,
üstüne beyaz çikolata parçalarını yerleştirin
30-35 dakika pişecek
soğuyunca kalıptan çıkartıp,karelere kesebilirsiniz


 

21/04/2014

flowers in my kitchen...


 
 
 
my trees are blossoming...

 

dallarımızda çiçekler açtı...
 
 


 

Red Velvet Crinkle Cookies

 

3/4 cup flour
1 tablespoon cocoa powder
1/2 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
1/8 tsp salt
1 tablespoon  butter, softened
1/3 cup sugar
1 large egg
1/2 tablespoon milk
1 teaspoon vanilla extract
few drops of lemon juice
2 tablespoon red food coloring
1/4 cup white chocolate chips
1/2 tablespoon lemon rind
 

 whisk together flour, cocoa powder, baking powder, baking soda and salt ,set aside
whip butter and granulated sugar until pale and fluffy
mix in the egg,stir…
mix in milk, vanilla extract,lemon juice and red food coloring
add in dry ingredients and mix just until combined
stir in white chocolate chips,and lemon rind
cover bowl with plastic wrap and chill the dough for 4 hours
preheat the oven to 170 C
scoop a tablespoonful of dough,shape into balls,roll into powdered sugar to coat well
place them apart on baking sheets lined with parchment paper
flatten them slightly
and bake for 12 minutes
blooooom…

 

 


 

beyaz çikolatalı kırmızı kurabiye

 

3/4 cup un
1 kaşık kakao
1/2 çaykaşık kabartma tozu
1/4 çaykaşık karbonat
çimdik tuz
1 kaşık tereyağ,yumuşamış
1/3 cup şeker
1 yumurta
1/2  kaşık süt
1 çaykaşık vanilya ekstresi
birkaç damla limon suyu
2 kaşık kırmızı gıda boyası
1/4 cup beyaz çikolata parçaları
1/2 kaşık limon kabuğu rendesi
 

un,kakao,kabartma tozu,karbonat ve tuzu beraberce eleyip,kenara alın
tereyağ ve şekeri krema haline çırpın
yumurtayı ekleyip çırpmaya devam
süt,vanilya,limon suyu,gıda boyası ekleyip çırpmaya devam
kuru malzemeleri ekleyip,yumuşak bir hamur elde edin
beyaz çikolata parçaları ve limon kabuğu rendesi ilave edip,
hamuru stretch filme sarıp,en az 4-5 saat buzdolabında bekletin
fırını 170 C ısıtın
hamurdan birer kaşık ölçüsünde parçalar alıp,yuvarlayın
pudra şekerine bulayıp,
yağlı kağıt döşeli fırın tepsisine aralıklı dizin
hafif üstlerinden bastırıp,düzletin ve
12 dakika pişirin
çiçekler açtı…


 

20/04/2014

happy Easter pie!


 


 

a Holiday recipe for Easter brunch!... could be named “ricotta pie” !

 

Shortcrust pastry :
2 cups flour
1 tablespoon sugar
1 teaspoon baking powder
 1/4 teaspoon salt
 1/2 cup of vegetable shortening
 1 large egg beaten slightly
3 tablespoons of ice water
into a bowl, sift the flour, sugar, baking powder, and salt
add the shortening and blend until the mixture resembles coarse crumbs
in another bowl, whisk together the egg and 2 tablespoons of the ice water
add the egg mixture to the flour mixture and form a dough
chill the dough, wrapped in plastic, until firm
on a lightly floured surface, roll out the dough
place into your pie pan
prick the bottom, and chill while making the filling 

500 gms  ricotta (drain it overnight in the fridge)
3/4 cup sugar
5 large eggs
 1 tablespoon vanilla
 1/2 teaspoon cinnamon
 zest of one orange
 1/2 cup of  diced mixed candied peel (orange+lemon)
1 tablespoon of raisins (soaked in Grand Marnier overnight) 

preheat the oven to 170 C.
in a large bowl with an electric mixer, beat the ricotta with the sugar until very smooth
add the eggs,one at a time, beating well after each addition
beat in the vanilla and cinnamon
stir in the candied fruit,orange rind and raisins
pour the filling into the pie shell
sprinkle the top with cinnamon and swirl it with the tip of a knife
bake the pie for 40 minutes
turn off oven and prop open door slightly
leave pie in oven for another 30 minutes, then remove and cool 
 chill in the refrigerator before you slice… 

Happy Easter! 

 

 Paskalya zamanı yapılan bir klasik... lorlu turta da denebilir !

 

önce turtası için:
2 cup un
1 kaşık şeker
1 çaykaşık kabartma tozu
 1/4 çaykaşık tuz
 1/2 cup tereyağ
 1 yumurta,hafif çırpılmış
3 kaşık soğuk su
un,şeker,kabartma tozu ve tuzu karıştırın bir kapta…
tereyağı parçalar halinde ekleyip elle karıştırarak irmik gibi bir kıvamda karıştırın
diğer bir kapta yumurtayı sui le karıştırın ve azar azar unlu karışıma yedirerek hamur haline getirin
stretch filme sarıp bir sure buzdolabında dinlendirin
oklava ile açıp,yağlanmış tart kalıbınıza döşeyin
çatalla ufak delikler açıp,iç malzemeyi hazırlayana dek tekrar buzdolabına koyun!
 

500 gm  ricotta peyniri  (bir gece evvelden süzgeçe koyun, extra suyu aksın)
3/4 cup şeker
5 yumurta
 1 kaşık vanilya ekstresi
 1/2 çaykaşık tarçın
bir portakal kabuğu rendesi
 1/2 cup küp kesilmiş turunçgil şekerlemesi
1 kaşık kuru üzüm (bir gece evvel portakal likörüne yatırılmış) 

fırını 170 C ye ısıtın
ricotta peynirini şekerle, mixerinizde iyice çırpın
sonra sırasıyla yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın
vanilya ekstresi,tarçını ekleyin
daha sonra da meyve,üzüm ve rende kabukları…
bu karışımı tart kalıbınıza döküp,üsütne hafif tarçın serpin
ve bir bıçak ucu ile gezdirerek şekillendirin
40 dakikida pişiyor
fırını söndürdükten sonra,fırın kapağı aralıklı 20 dakika bekletin içinde...
sonra çıkartıp soğumaya bırakın!
ancak sabırrr…
zira dilimlemeden önce iyice soğuyup,hatta buzdolabında beklemeli bir süre !

 


 

 

14/04/2014

zucchini bakes...


 
  
 
 


 
 

quick to fix
tender and airy zucchini clouds!
 
 grated zucchini (squeezed out of juice),salt,bread crumbs,
grated parmesan cheese,egg,scallions (thinly sliced),mustard,
crushed garlic if you like,
chili flakes,thyme,black pepper
mix all ingredients
form into patties
place on parchment paper lined baking sheets
bake for 10 minutes in preheated oven,200 C...
turn them and continue baking for another 7 minutes...
serve with cream/yogurt/or on their own !

 
 
 
 aslında bunlar kabak dolmamdan arta kalan içleri değerlendirmek amaçlı yapıldılar!
çabuk,kolay bir tarifle,
puf puf kabaklı mezeler çıktı ortaya...
 
 
 rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak içi
tuz,biber,kırmızı pul biber,kekik
ekmek kırıntısı (galeta unu)
rendelenmiş parmesan peyniri
ince dilimlenmiş yeşil taze soğan
yumurta
hardal
arzu ederseniz ezilmiş sarımsak
hepsini karıştırıp,
yuvarlak oval şekilde formlandırın
yağlı kağıt döşeli fırın tepsisine dizip
200 C ısıtılmış fırında once 10 dakika,
sonar tersyüz edip 7 dakika daha pişirin
krema veya yogurt ile... ya da sade...
hepsi olur! 
 

 

09/04/2014

5 o'clock!


 
 
 
 
 
so silky,so soft,so tasty
another teatime treat!
apple rolls

 

for the dough:
2 1/4 cup flour
1 tbsp corn starch 
125g butter
1 tbsp olive oil
3 tbsp icing sugar
1 tsp baking powder
1 egg
2 tbsp yogurt
rind of 1 lemon
for the filling:
2 apples, peeled and grated
½ cup walnut, crumbled
¼ cup sugar
1 tsp cinnamon

 icing sugar to coat cookies 

preheat oven to 180 C
start making the filling
 heat a skillet and cook apple and sugar in it until it absorbs the juice
add in cinnamon and walnut and cook for a few minutes
let it cool
mix all ingredients for dough
divide the dough into 10-12 balls
roll each out ,share the filling on each piece and then roll them up
line a baking pan with parchment paper and place apple rolls on it
bake for 20 minutes and let it cool
dust with icing sugar before serving

 


 
yine çay vakti,ve yine puf puf dokuda,aromalı bir lezzet!
elmalı rulolar

 

hamuru:
2  1/4 cup un
1 kaşık mısır nişastası
125g tereyağ
1 kaşık zeytinyağ
3 kaşık pudra şekeri
1 çaykaşık kabartma tozu
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
bir limonun kabuğunun rendesi
tüm malzemeyi karıştırarak hamur haline getirin…
 
iç malzeme için :
2 elma,soyulmuş,rendelenmiş
½ cup ceviz,kırılmış
¼ cup şeker
1 çaykaşık tarçın
elma ve şekeri tavada orta-kısık ateşte çevirin,
şekerler eriyip,elmalar suyunu çekince,tarçın ve cevizleri ekleyip
3-4 dakika daha karıştırarak pişirip,altını kapatın…
soğumaya bırakın
 
fırını 180 C ısıtırken,
hamuru 10-12 parçaya bölün,
3 mm kalınlığında açıp,ortaya iç malzemeden koyun
rulo yaparak kapatın
fırın tepsinize,yağlı kağıt üstüne dizip,
20 dakika pişirin
soğuduklarında pudra şekeri ile kaplayın!
 
 
 

05/04/2014

köfte-ekmek

 
 

 
 
meatballs & bread
always a winner!
 
my meatballs composed of
minced meat
chopped onion
an egg
stale bread soaked in water,then squeezed
chopped parsley
salt,pepper,cumin
olive oil
oregano
 
 
 
 
and my baguettes:
 
1/4 tsp dry active
1 1/2 cups water
1 3/4 tsp salt
4 cups all-purpose flour
mix dough and let rise 12-14 hours/ until doubled
punch down and shape loaves,
let rise covered with floured plastic 1 to 1 1/2 hr/until doubled
spray with water before baking
start bakingat 250 C  about 15 minutes/until well-browned
 spray with water at 5 minutes, and at 10 minutes during cooking
you need to watch the video here!
 
 
 

 
 
köfte & ekmek
her zaman için vazgeçilmezim!
 
köfteler klasik ev köftesi;)
kıyma,soğan,yumurta,ekmek içi,bol maydanoz,az zeytinyağ,tuz,biber,kimyon,kekik
 
 
 
 
 
ama işte asıl can alıcı bagetlerin tarifleri :
 
1/4  çaykaşık instant kuru maya
1 1/2 cup oda sıcaklığında su
1 3/4 çaykaşık tuz
4 cup un
 
maya,su ve tuzu bir kapta karıştırın,
unu ekleyip,tahta kaşıkla yapışkan,elastik bir hamur elde edene dek karıştırın
üstünü örtüp,fırınınızın içinde iki katı kabarana dek bekletin (12 saat)
hamuru hafifçe unlanmış spatula söndürüp,yine hafifçe unlanmış bir tezgaha boşaltın
ellerinizi de unlayın ki rahat çalışabilesiniz
hamuru fazla yoğurmaksızın,toparlayıp 4'e bölün,
herbir parçayı ince uzun somunlar halinde şekillendirip,
yağlı kağıt döşediğiniz,ve yine hafifçe unladığınız tepsinize alın 
üstlerine az un serpip,keskin bir bıçak ile çizikler atın
üstünü unlanmış stretch film ile kapatıp tekrar kabarmaya bırakın
bir , bir buçuk saat!
fırınınız çok kızgın olmalı 280-250 C lerde!
ve alt rafa bir kap su koyun...
bagetleri fırına atmadan su ile spreyleyin!
yaklaşık 15 dakikada pişecekler,
ancak pişirme esnasında,5. ve 10. dakikalarda yine spreyleme işlemi yapın!
ben buradaki video'yu seyredip,denedim !
 
 
 

01/04/2014

atıştırmalık,doyurmalık,içkilik,çaylık... ne dersen de!

 

 
 
 
crispy,flaky and flavorsome
earthy thyme makes all the difference...
 
 
onion biscuits
 
olive oil
cremini mushrooms,sliced 
salt and pepper for seasoning
finely chopped fresh thyme
in a large sauté pan,heat olive oil,add the mushrooms and sauté until browned
season with salt,pepper,thyme
 
olive oil
white onions, peeled and sliced into rings
heat olive oil over low heat in the same pan
add the onion rings in a single layer
cover and cook until slightly softened for about 10 minutes
transfer the onions to a baking sheet to cool
 

 
 
1cup+1 tablespoon all-purpose flour
1/4 cup whole-wheat flour
pinch of salt
1/2 tablespoon baking powder
whisk all to combine well
add 30 gms of butter,cut into cubes and mix with fingers until incorporated
add the mushrooms prepared,stir with a fork
combine 1/2 cup of cream with 1/2 tablespoon of olive oil and whisk,then add to 
the dry ingredients to form a dough
coat hands with some flour,
knead the dough lightly on a floured surface
roll into a circle,1,5 cm thick
cut out circles
transfer onto a baking sheet,lined with parchement paper

brush the tops with some cream
place an onion ring on the top of each scone
gently press down with fingertips
sprinkle a pinch of salt,garnish with thyme leaves
and into the oven,200 C ,for 30-35 minutes
 

 
 
 
kıpır kıpır bir hamur...
ve taptaze kekik kokusu...
 
 
soğanlı çörekler

 
 
geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın
dilimlenmiş kremini mantarları atıp,soteleyin
kızardıklarında altını söndürüp,
tuz,karabiber ve taze kekik ile tatlandırın
 
yine aynı tavada biraz zeytinyağı kızdırıp,
çember kesilmiş soğan halkalarını bozmadan tek kat dizip,
tavanın kapağını kapatarak,10 dakika soğanlar yumuşayana dek pişirin
önemli olan halkaları bozmamak ;)
 


 
gelelim hamura:
 
1cup+1 kaşık kekun
1/4 cup esmer tam buğday unu
çimdik tuz
1/2 kaşık kabartma tozu
eleyerek hepsini karıştırın
30 gm tereyağı parça parça ekleyerek elle karıştırın
hazırlamış olduğunuz mantarları da ilave edip,çatal ile karıştırın
diğer tarafta 1/2 cup krema ile 1/2 kaşık zeytinyağını çırpıp,
mantarlı kuru malzemeye ekleyin,ve hamur elde edin
unlanmış bir yüzeyde,elleri de hafifçe unlayıp,önce biraz yoğurun,
1,5 cm kalınlıkta açıp,daireler kesin
yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine dizip,
üstlerini hafifçe krema ile fırçalayın
birer soğan halkası dilimini yerleştirip,hafifçe bastırın
az tuz serpin,taze kekik ile süsleyip
doğruuu 200 C ısıtılmış fırına...
30-35 dakikada hazırlar!

 
 
 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...