26/01/2014

good morning to you!


 
 
 
 
 

a brunch idea
croissant turned into a croque monsieur 

you will need 
 
 


croissants
slices of ham
 grated cheese (gruyere,cheddar)
béchamel sauce*
 *(heat a tablespoon of butter in a saucepan over a gentle heat
stir in 2 tablespoons flour with a wooden spoon
add some milk, stirring continuously, until well incorporated
keep stirring while cooking over the heat
until the sauce is thickened and smooth and adding more milk if necessary
add salt,pepper, nutmeg to season
and 2 teaspoons of Colman’s mustard) 

slice the croissants in half,
spread some Béchamel Sauce,
layer with ham slices,
top with the other half,
more sauce and some grated cheese on top,
into the oven at 200 C for 15 minutes

 


 

Bir Pazar kahvaltısı 
Kruvasanlar nasıl “croque monsieur” şekline dönüştürülür!

 

kruvasanlarımızı hazır edelim,
birkaç dilim jambon alalım
gravyer,çedar türü bir peyniri rendeleyelim
bir de azcık beşamel sos* hazırladık mı tamamdır
*(bir kaşık tereyağını eritip,2 kaşık unu ekleyip,
devamlı karıştırarak biraz kavurun
biraz süt ekleyerek hızla karıştırmaya devam…
pişirdikçe sos koyulaşacak,
pürüzsüz ve kremamsı kıvama kadar,
azar azar süt ilave edebilirsiniz
tuz,biber,muskat ve 2 çaykaşık Colman’s hardal ile tatlandırın)
hazırız artık!
kruvasanları yarıdan kesin,
beşamel sosdan sürün,
üstüne jambon,
diğer yarısını üstüne kapatıp,
biraz daha sos,bol rende peynir,
fırına… 200 C de 15 dakika…
 
 
 
 

5 comments:

  1. kruvasan ve jambonu çok severim. ama bu şekilde de denemek lazım.sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. beğeniceğinizden eminim :) şimdiden afiyetlle!

      Delete
  2. Gül Hanım,düzenlediğiniz kurslar var mı?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hayır, sevgili Mine... şimdilik yok bir program! olsa da yemek pişirmek,hazırlamakdan öte ,daha çok sunum ve fotoğraf çekimi ile ilgili bir workshop düzenlemeyi düşünürdüm... ancak daha pişmem lazım ;D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...