30/04/2013

spring theme

 
 
 
 
 
welcome to my table...
 
 
 
buyrun soframa...
 
 
 
 


28/04/2013

savory

 
 
 
 
 
turn your savory ingredients into these hearthy muffins
and offer along your tea-time treats...
 

 
250 gms flour
50 gms pastrami,in cubes
100 gms green olives,sliced
50 gms walnuts
30 gms sundried tomatoes,chopped
150 gms gruyere cheese,grated
4 eggs
2 teaspoons baking powder
fresh ground black pepper
10 cl white wine
10 cl oliveoil
dill and tarragon,chopped 

 
all mixed,garnished with gruyere and pinenuts
and baked in 170 C for 30 minutes if in muffin cups,
40 minutes if baked in a cake tin... 

 
 
 
 
 
 dolaptaki tuzlu malzemeleri bu doyurucu kekler haline dönüştürün...
çay vakti tatlılarınızın yanına eşlik etsin!

 
250 gm un
50 gm pastırma,ufak doğranmış
100 gm halka kesilmiş yeşil zeytin
50 gm ceviz
30 gm kurutulmuş domates,minik doğranmış
150 gm gravyer peynir,rendelenmiş
4 yumurta
2 çaykaşık kabartma tozu
taze öğütülmüş karabiber
10 cl beyaz şarap
10 cl zeytinyağ
dereotu ve tarhun,kıyılmış
 
 


tümünü karıştır,kalıplara döküp üstlerine gravyer ve çamfıstık ekle,
170 C de minik kaplardaysa 30 dakika,kek kalıbındaysa 40 dakika pişir...


 

25/04/2013

no big deal...

 
 
 
 
 
 
urgent need of a stylish dessert ?
you may add more colors with more fruits...
 
 



phyllo pastry,
layered in buttered muffin tins,
brushed with water and oliveoil solution
and sprinkled with some sugar in one of the mid layers
baked in 175 C oven for 15 minutes
removed from the moulds when cooled down
filled with lemon curd
and
berries of your choice!
and powdered sugar...
 
you may variate with icecream,custard cream,mascarpone cream i/o the lemon curd

 
 
 
 
 
 
acilen şık bir tatlıya ihtiyaç var...
e ,deneyin o zaman!
 
 
baklava yufkası dolaptan...
yağlanmış muffin kaplarına 8-10 kat,
aralarını zeytinyağ+su karışımı ile hafif ıslatarak,
ortada bir kata da hafif şeker serperek...
175 C de 15 dakika kızarana dek fırına...
soğuyunca kalıplardan tabağa...
limon kreması ile doldurup,
üstüne en favori meyveniz!
biraz da pudra şekeri serptik mi,tablo hazır!
 
tabi limon kreması yerine dondurma,muhallebi,mascarpone kreması gibi
çeşitlendirmeleri de düşünebilirsiniz


23/04/2013

tastes of Istanbul



...a lunch break around Bosphorus...


...Boğaz'da öğle vakti...
 

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 










 

 

 






21/04/2013

healthy





Picturesque ...

Tablo gibi ...



 
 
 



Any of your favorite vegetables (potatoes,beans,peas,carrots,asparagus,...
half cooked in boiling water)...
into your tray with some olive oil,tomatoes,lemon rind,sea salt,
fresh ground pepper,fresh basil,dill and parsley,fennel seeds,bit of butter...
 fillets of salmon scored and scrubbed with salt,pepper and fresh herbs...
some droplets of rice vinegar and
into the oven preheated to 230 C,
 cook for 18-20 minutes...
(not more,the fish should stay juicy)





Sebzeleri siz seçin..(patates,havuç,yeşil fasulye,
bezelye,kuşkonmaz,....
sadece kaynamış suda biraz pişirmeniz yeterli ...
mesela patatesler 15 dakika,bezelye-fasulye-kuşkonmazlar 7-8 dakika...)
 zeytinyağlı fırın tepsisine sebzeleri,domates,limon kabuğu rendesi,
deniz tuzu,taze karabiber,fesleğen,dereotu,maydanoz,rezene tohumu,
az tereyağ ilaveleri ile yerleştirin...
üstüne somon filetolarına çizikler atıp,
tuz karabiber ve taze otlarla ovaladıktan sonra,
biraz da pirinç sirkesi gezdirerek,
önceden ısıtılmış 230 C de 18-20 dakika pişirin...
(dikkat,balığı kurutmayalım!!)






















18/04/2013

goes along with your 5 o'clock tea!

 
 
 
 
my last cup of pumpkin purée in the freezer 
got invested in these chewy molasses ginger cookies
 
 
derindondurucudaki son balkabağı pürem
bu yumuşak,yeterince tatlı ve aromatik pekmezli,zencefilli kurabiyeler 
için sarfedildi,ve bitti... 
 
 
 
 
Gingerbread Pumpkin Cookies
 
 3/4 cup butter, room temperature
1/2 cup sugar
1/2 cup brown sugar
1 egg
1/3 cup molasses
1/2 cup pumpkin puree
2 1/2 cup flour
2 teaspoon cinnamon
1 1/2 teaspoon ground ginger
1/2 teaspoon ground cloves
1/2 teaspoon salt
2 teaspoon baking soda 
 
Preheat oven to 175 C
Line baking sheets with parchment paper
In  a large bowl, sift together flour, spices, salt and baking soda,
all dry ingredients…
In another cup,cream butter and sugars until smooth,
add egg and pumpkin puree and molasses...
then mix the dry mix with wet ingredients
and stir until well combined
scoop the batter onto the prepared baking sheet,
 leaving 3-4 cm between each scoop
bake for 13-15 minutes
let cool on the baking sheet for 5 minutes
then transfer cookies onto a cooling rack
you may glaze with royal icing
 

Zencefilli balkabaklı kurabiye
 
3/4 cup tereyağı,oda sıcaklığında
1/2 cup şeker
1/2 cup esmer şeker
1 yumurta
1/3 cup pekmez
2 1/2 cup un
2 çaykaşık tarçın
1 1/2 çaykaşık zencefil
1/2 çaykaşık karanfil
1/2 çaykaşık tuz
2 çaykaşık kabartma tozu 
 
Fırınınızı 175 C ye ısıtın
Fırın tepsisini yağlı kağıt ile döşeyin
Kuru malzemeleri bir kapta eleyin ; un,baharatlar,tuz ve kabartma tozu…
Diğer kapta,tereyağ ve şekeri çırpın
Yumurta,balkabağı püresi ve pekmezi karıştırın
Kuru malzeme karışımını,bu ıslak malzemelerle birbirine yedirin
Fırın tepsisine 3-4 cm aralıklı olarak birer kaşık top halinde dizin
13-15 dakika pişecekler
Soğuyunca,kurabiye kutularında saklayabilirsiniz
Yumuşak dokuda ve çok aromatik lezzette olan bu kurabiyeleri,
isterseniz kaplama şekeri ile kaplayabilirsiniz…
 
 


15/04/2013

risotto

 
 
 
 
 
 
 
Seafood risotto-wheat as rice alternative!

Bu sefer denizmahsullü risottonuzu bulgur ile deneyin!

 
 
Cooking wheat risotto is more or less the same process as in my earlier risotto recipe,here!
Broil a few cloves of garlic in oliveoil,just to give their flavor to the oil,then discard!
Add onions,cut into small bits... (oops,teardrops again!) then into the oliveoil,
sauté for a few minutes,then add the wheat
 (I use the coarse grains)...
stir for a minute,then add tomatoes,peeled and minced... 
 and now we start the cooking process,
adding, bit by bit, your hot fish broth and stiring all the while till it evaporates...
then a bit more...
 all the cooking takes about 15-17 minutes if using coarse grains,
13 minutes if using normal cracked wheat...
do not forget the seasoning!...
 I added mussels,shrimps and preboiled sweetpeas into the mixture
 in the middle of the cooking process...
turn off the heat,add a bit of butter,
and into your plates with some chopped parsley!
 

Sistem aynı buradaki risotto tarifimde anlattığım gibi!
Zeytinyağda, kırılmış bir-iki diş sarımsağı kızartıp atıyoruz
 (sırf aromasının yağa geçmesi için)
 Sonra ince kıyılmış soğanı çeviriyoruz (tüh,yine gözyaşı)
 sonra iri bulgur...
 bir dakika çevirip,rende domates ekliyoruz
ve bu sefer kaynatılmış sıcak balık suyu ile çektire çektire pişirme işlemine başlıyoruz..
 bulgur daha çabuk piştiği için yaklaşık süre: iri bulgura 15-17 dak.,normal bulgura 13 dak.
tuz, biber unutmayalım
Ben yarısında, yani sekizinci dakika civarı, içmidye ve karidesler ile
 haşlanmış bezelyeyi (şart diil!) ekledim.
Baştan koyarsanız karidesler çok pişer ve cansız bir tada ulaşır,hatta sertleşir...
 midye zaten çok çabuk pişer...
Altını kapatınca yine tereyağı katıyorum
ve tabaklara ... kıyılmış maydanoz yakışırrrr!

 
 
And for those who don’t like seafood... with a twist of lemon rind!

 
Bu da deniz mahsulü sevmeyenlere,limon rendesi ilavesiyle!
 
 






13/04/2013

sizce hangisi?

 
 
 
 
 


these mini cheesecakes,all done with the same formula
just twisting few combinations according to your taste...


 
basics:
for the filling,
450 gms cream cheese (ricotta will do as well)
3/4 cup sugar
1 teaspoon vanilla extract
3 eggs, lightly beaten
1 tablespoon lemon rind
pinch of salt
Beat cream cheese until smooth
Add sugar, and beat until combined,
than beat in vanilla,eggs,lemon rind and salt.
Preheat oven to 160 C. Line your mini-muffin tins with liners.
 


 
chocolate buttons
combine 1 1/2 cups crushed ginger or cinnamon graham crackers
with 4 tablespoon melted butter
stir well till the mixture look like wet sand!
press 1 tablespoon of the mix into the bottom of each cupcake liner
bake in the oven for 5 minutes
then pour the cheesecake batter above the prepared crusts
bake again until the filling is set,for 25 minutes
place one chocolate button in the center of each cheesecake,
just before 8 minutes before taking out of the oven!
cool in cups and then chill for at least 4 hours before serving...
 


 
raspberry swirls
same steps as above,
adding few drops of raspberry purée
(raspberries and sugar in blender,then sieved)
on tops of the cheesecake batter,
and create a marbled/swirling effect
 


 
oreo lovers
instead of preparing the crust as above,
place one whole oreo cookie in the bottom of each lined cup
and stir some crushed oreos in the cheesecake batter as well...
pour the filling above the cookies and bake as above




 bu mini "cheesecake" lerin tarifi tek!
sadece lezzet önceliğinize uygun, ufak manevralar gerekli...
 

 
temelde,peynirli karışım şöyle:

450 gm krem peynir (lor ya da labne kullanabilirsiniz)
3/4 cup şeker
1 çaykaşık vanilya ekstresi
3 yumurta,hafif çırpılmış
1 kaşık limon kabuğu rendesi
accık tuz
Krem peyniri çırpıcınızla pürüzsüz olana dek çırpın
Şekeri ekleyip çırpmaya devam…
Sonrasında sırasıyla vanilya,yumurta,
limonkabuğu rendesi ve tuzu çırparak ekleyin
Fırınınızı 160 C ye ısıtıp,mini muffin kaplarınızı yağlı kağıt ile döşeyin
(ben kağıt muffin kaplarından kullandım)


 
çikolata tutkunları
1 1/2 cup toz haline çekilmiş zencefil ya da tarçın aromalı bisküviyi
4 kaşık eritilmiş tereyağı ile karıştırın
neredeyse ıslak kum görüntüsünde olacak...
herbir kabın dibine birer kaşık bu karışımı döküp bastırın
ve fırınınızda 5 dakika pişirin
daha sonra hazırladığımız peynirli akışkan kapları doldurana dek dökün
tekrar fırında 25 dakika pişirin
fırından almadan evvel pişirme süresinin son 8 dakikasında
cheesecake'lerin ortalarına birer çikolata diski yerleştirin!
Tamamıyla soğuduktan sonra,buzdolabında en az 4-5 saat bekletin…
 


 
frambuaz ya da meyveli isteyenler
yukarıdaki aynı işlemler...
sadece son fırına vermeden evvel,
peynirli akışkan hamurun üstüne bir çaykaşığı ile
frambuaz püresi damlatın
(frambuaz ve az pudra şekeri önce blendera sonra süzmeye...)
kürdanla hafif karıştırma hareketi ile şekil verin
 


 
oreo'suz yapamam diyenler
yukarıdaki bisküvili alt tabaka yerine,
herbir muffin kabının dibine birer bütün oreo kurabiye yerleştirin
ve birkaç kırılmış oreo bisküviden de peynirli karışıma katabilirsiniz...
devamında pişirme süresi aynı diğerleri gibi...
 


09/04/2013

fastHOMEfoodMADE

 
 
 
 
 
 
this is how "dutch crunch" is consumed!
 
 
 
e yaptık,bari yiyelim !
 
 
 
 
 
 
 
mustard
pickles
lettuce
burgers
cheddar cheese
caramelized onions
tomato
 
 
 
 
 
 
 
hardal
turşu
yaprak salata
burger
çedar peynir
karamelize soğan
domates
ve yine ekmeğimiz...
 
 
 
 

 
  
burgers are prepared with
entrecote+breast of lamb+tail fat
coarsely grinded once,
kneaded with salt+pepper+broth
rested at 0 C overnight



burgerler şöyle hazırlandı :
antrkot+kuzu döşü+kuyruk yağı
kalınca tek çekimlik, kasaba ısmarlandı
tuz+karabiber ve az etsuyu ile yoğruldu
bir gece buzdolabında (0 C) bekledi














 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...